Izlandon járt Szőnyi Ferenc

 
Izlandon rendezték meg decemberben a Spartan Race 24 órás világbajnokságot, melyet a komáromi Vasember, Szőnyi Ferenc is sikeresen teljesített, aki sikeres évet tudhat maga mögött. 2017-ben egyebek közt hihetetlen teljesítménnyel a világon egyedüliként teljesítette a Himalája maratont, minden idők legjobb magyar eredményével megnyerte a svájci tízszeres Ironman triatlonversenyt, valamint több „kisebb” verseny mellett év végén egy új sportágba, a spartan világbajnokságba is belekóstolt. (2018.01.04)

Szőnyi Ferenc

– Korábban nem indultam ilyen megmérettetésen, ezért októberben megismerkedtem ezzel a műfajjal is. A spartan küzdelmek során a futás, mint állóképesség az egy nagyon jó indító dolog, de ez csak egy kis része a megpróbáltatásnak, hiszen rengeteg komoly és nehéz feladatot kell teljesíteni a versenyen – mesélte a komáromi Vasember.

– Fagyos időjárás fogadott bennünket, amihez erős szél társult. A verseny egy tíz kilométeres pályán zajlott, ahol minden körben húsz különböző akadályt kellett leküzdenünk, egyebek közt súlycipelést, lajhármászást, szögesdrót alatti kúszást-mászást, homokzsákcipelést és kötélhágcsón felkapaszkodást is. Az ezer indulóból mindössze 282-en – közülük 24 magyar – fejezték be a versenyt. Én összesen hat kört teljesítettem a 24 óra alatt, így az érem mellett egy spartan övcsatot is kaptam – mondta az ultrafutó, aki hozzátette: a résztvevőket a sok megpróbáltatás mellett a sarki fény látványa kárpótolta.

Szőnyi Ferenc 2018-as naptárában is számos megmérettetés szerepel. Január 25-én indulni szeretne a 120 kilométeres 24 órás Fertő-tó futáson, február végén pedig Argentínába utazik a La Misión Race futóversenyre, ahol 200 kilométert kell teljesítenie ősi indián ösvényeken és meg kell küzdenie az összességében 10 ezer méteres szintkülönbséggel. Régi álma, hogy teljesítse az ötszörös ultratriatlont is, hiszen az még hiányzik a gyűjteményéből, emellett kacérkodik a gondolattal, hogy megdöntse a Himalája maratonon elért idejét, melyet eddig a világon egyedül ő teljesített.


(kemma.hu nyomán)

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió