Füsti Edina utazhat a pekingi olimpiára

 
A Gyügyön (Dudince) rendezett gyalogló a 20 km-en győztes Füsti Edina (Tatabányai SC-Geotech) először teljesítette az olimpiai szintet Edina nem hiába készült két hétig Tunéziában az első olimpiai kvalifikációs versenyre. A Geotech Kft. jóvoltából edzőtáborozott Kiss Antal edző irányításával Afrikában, ahol pokolian kemény munkát végzett. (1;36:57). (2008.03.31.)

A Gyügyön (Dudince) rendezett gyalogló bajnokság két győztese olimpiai B szintnél jobb eredménnyel ért célba. Az 50 km bajnoka Czukor Zoltán (KBSK) ismét elérte (4;06:12), a 20 km-en győztes Füsti Edina (TSC-Geotech) először teljesítette a szintet (1;36:57). A színvonalas dudincei EAA Permit verseny keretében lebonyolított bajnokságon az elmúlt évekhez képest a nők versenyében  több bíztató eredmény született , továbbá Helebrandt Máté ( 10 km/43:01) és Kriván Berta  (10 km/49:40) személyében két junior VB IAAF szintnek is tapsolhattak a jelen levők. A jó eredményeket hozó férfi 50 km győztese, az athéni olimpián 7. helyezett lengyel Grzegorz Sudol a világ idei legjobb eredményét érte el (3;45:47). Összesen hárman gyalogoltak 3;50 alatt és heten érték el az olimpiai A szintet (4;00:00)

     Füsti Edina, a Tatabányai SC-Geotech kiválósága nem hiába készült két hétig Tunéziában az első olimpiai kvalifikációs versenyre. A Geotech Kft. jóvoltából edzőtáborozott Kiss Antal edző irányításával Afrikában, ahol pokolian kemény munkát végzett. A tét ugyanis nem kicsi, hiszen mindössze három kvalifikációs viadal áll rendelkezésükre a gyaloglóknak. Nos, Edina nem sokat váratott a jó eredményre, és már az elsőn biztosította a pekingi olimpiára a helyét.

Szöllősi Miklós, a KEM Sportszövetségek Szövetsége főtitkára, a KEM Atlétikai Szövetsége főtitkára, aki Füsti Edina mentora, segítője, a következőképpen értékelte a tatai lakosú, de a TSC-Geotech színeiben versenyző gyalogló teljesítményét.

– Az a feladatom, hogy Edina csak az atlétikára koncentráljon, és a lehető legjobb körülmények között készülhessen. Természetesen ez alól kivétel három éves kislánya, Hanna, hiszen az anyaszerepet nem hanyagolhatja el. Edina roppant elszántan és keményen készült, aminek meg is lett az eredménye. Bíztam benne, hogy sikerül, és hogy első nekifutásra, az plusz erőt, nyugodtságot adhat neki arra, hogy most már az ötkarikás játékokra időzítse legjobb formáját. Büszke vagyon Edinára, hiszen ő a Tatabányai SC eddigi egyetlen olimpiai kvótát szerző sportolója.

 
EREDMÉNYEK

50 km gyaloglás férfi

Bajnok: Czukor Zoltán KBSK 4;06:12 Edzője: Sátor László
2. Novák László Bp. Honvéd SE 4;16:50
3. Fülöp Attila Ipoly W 4;23:56

Csapatbajnok Honvéd SE (Novák László, Koltai Dávid, Csaba István)

 

20 km gyaloglás, nők

Bajnok: Füsti Edina Tatabányai SC-Geotech 1;36:57 Edzője: Kiss Antal

2. Madarász Viktória ARAK 1;39:36
3. Kovács Andrea TFSE 1;40:46
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió