A nagy futás

 
A Komárom-Európa Futóegyesület tagjai 1996 óta számos alkalommal futottak el Komárom valamely testvérvárosába. Idén szeptember 22-én, az autómentes napon a lengyelországi Sosnowiecbe indultak. A futókat és kerékpárosokat dr. Molnár Attila polgármester köszöntötte a Szabadság téren, ahol pár száz méter erejéig a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai is csatlakoztak hozzájuk. (2016.09.25)

Komárom-Európa Futóegyesület


- Sosnowiecig az út mintegy 400 kilométer. A távot teljes egészében csak Szőnyi Ferenc futja le, a többiek 30-50 kilométeren váltóban tartanak vele. Nemcsak a KEFE futói mennek Lengyelországba, de a kerékpárosok is. Útközben 100-120 kilométerenként tartunk két pihenőt. Még nem tudjuk, hogy pontosan mikor érünk Sosnowiecbe, de vasárnap reggel közös edzést tartunk az ottani futóegyesülettel. Terveztünk városnézést is, így valamikor vasárnap este ér haza a csapat - mondta el Baladicz Jenő, a Komárom-Európa Futóegyesület elnöke.

A futókat és kerékpárosokat a polgármester indította útnak.

- Ennek a futásnak kettős üzenete van. Egyrészt erősíti a magyar-lengyel kapcsolatokat és a közép-európai népek összetartozásának fontosságát, másrészt népszerűsíti a sportot és a mozgást - hangzottak dr. Molnár Attila szavai.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió