33. Tatai Minimaraton

 
Augusztus 6-án rendezik a XXXIII. Tatai Minimaratont, melynek ez évi programjáról a Városháza dísztermében tartottak sajtótájékoztatót. A város futóversenyét Tata Város Önkormányzata, a Trans-Sped Csoport, a KEM SZÖSZ Szabadidő és Természetjáró Szövetség, a Vidanet és a Derik Hungária Kft. támogatja. (2016.07.19)

Sajtótájékoztató, 33. Minimarathon

 

A 14 km-es egyéni és csapatversenyt 1984 óta rendezik meg, Varga István egykori kezdeményezésére. A megmérettetés, a szeptemberi Wizz Air Budapest Félmaraton hivatalos felkészülési versenye is egyben.

Michl József, Tata polgármestere a szerdai sajtótájékoztatón elmondta: - nagy öröm, hogy idén a megújult Kossuth teret újra be tudjuk vonni a versenybe, és a drukkerek, támogatók itt is szurkolhatnak a futóknak. Testvérvárosaink minden évben meghívást kapnak a Minimaratonra, idén is számítunk a részvételükre, de érkeznek az ország számos pontjáról és határainkon túlról is nevezések. A futóverseny hétvégéjén rendezik majd a Bor és Hal Ünnepet, melynek színhelyén, a Kastély téren lesz a díjátadás, ami egy plusz lehetőség a segítőknek, szurkolóknak és a versenyzőknek is arra, hogy az augusztus 6.-i hétvége még izgalmasabb élményt nyújtson Tatán - nyilatkozta a polgármester, aki külön köszönetet mondott az önkéntes segítőknek.

Tompa Andor sportreferens, a verseny fő szervezője kiemelte, hogy idén is sok segítőre van szükség, kb: 80 önkéntes dolgozik a verseny szervezésében, egy részük már több éve részese a csapatnak, de sokan jelentkeztek a pár hete feladott hirdetésre is. Az önkéntesek a nevezésektől kezdve, a frissítő állomásokon át az útirányításig, számos feladatot fognak ellátni.

A Tatai Minimaraton nemcsak több mint 3 évtizedes hagyománya miatt különleges, hanem mert útvonala körbevezeti a résztvevőket a város természeti és épített örökségén, Tata legszebb pontjain.

A sajtótájékoztatón Tomkó Ádám, a támogató Trans-Sped Csoport üzletfejlesztési vezetője elmondta:- cégükben a legfontosabb érték a munkatársaik egészsége, ezért igyekeznek minél több, egészségtudatos rendezvény mögé állni, s arra buzdítják kollégáikat, hogy vegyenek részt a Minimaratonon is.

Idén a Trans-Sped Csoport biztosítja a férfi versenyzők serlegeit, valamint a teljes mezőny érmeit, míg a női kategória serlegeit a KEM SZÖSZ támogatásával adják majd át. A 14 km-es egyéni és csapatversenyre már megkezdődött az előnevezés, amihez regisztrációra van szükség a www.tata.hu/minimaraton_regisztracio/user/register lapon, majd ezt követően lehet előnevezni. A nevezés és a futás részleteit, valamint a nevezési lapot a mellékletben találják.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió