Veretlenül arany – irány az NB II.!

 
Veretlenül, pontveszteség nélkül nyerte a NB III-as asztalitenisz bajnokság közép-dunántúli csoportját a TAC első csapata. Az NB II-ben folytatják a tataiak (2013.08.07.)

Veretlenül, pontveszteség nélkül nyerte a NB III-as asztalitenisz bajnokság közép-dunántúli csoportját a TAC első csapata. Az NB II-ben folytatják a tataiak (2013.08.07.)

 

– A gárda nagy lelkesedéssel készül a magasabb osztályra, amelyben az első évben a biztos bennmaradás a cél – mondta Lukács Csaba szakosztályvezető. – Hibátlan teljesítménnyel lett bajnok a megyei I. osztályban indult együttes is, ők jövőre is ebben a ligában állnak asztalhoz. Az újonc gárda pontveszteség nélkül nyerte meg a bajnokságot, ezzel jogot szerzett az NB II-ben való indulásra. A csapatban Takács Jenő, Bereczki Zoltán, Barassó Máté, Lukács Csaba, Licul László, Pósfai Zsolt és Trenycsényi Tibor állt asztalhoz.

Lukács Csaba roppant büszke arra, hogy a mindössze kétéves szakosztály csapatai két arany- és egy ezüstéremmel zártak a különböző bajnokságokban, de az egyéni viadalokon is jeleskedtek a tataiak.  

A megyei I. osztályban címvédőként indultak a tataiak, igaz megváltozott összeállításban. A Dániel Veronikát, Licul Lászlót, Pósfai Zsoltot és Szombathy Sándort soraiban tudó csapat veretlenül lett aranyérmes a 12 csapatos bajnokságban.

A megyei II. osztályban két együttessel vágott neki a TAC a bajnokságnak. Az egyikben Trencsényi Tibor vezetésével a szakosztály utánpótlás korú játékosai, Szakács Péter, Balogh Máté, Szűcs Balázs, Lukács Szabolcs és Gyöngyösi Soma szerepeltek. A szakvezetés a rutinszerzés céljával indította őket a felnőtt bajnokságban, és folyamatosan fejlődve, végül a 8. helyet szerezték meg.

Ugyanebben a sorozatban indult a Biró Gabriella, Dávidházy Piroska, Senkál Lajos, Vincze Attila összetételű tatai gárda.  Néhány mérkőzésen asztalhoz állt még Hartmann Éva és Dumánszky István is. A csapat érdekessége, hogy tagjai közül többen hosszú kihagyás után ragadtak ismét ütőt és, kezdtek el újra versenyezni. Az őszi fordulót még az ötödik helyen zárták, ám tavasszal óriási menetelésbe kezdtek, végül veretlenül zárták az idényt, és a második helyen végeztek.

– Mindegyik csapatunk nagy lelkesedéssel és a sportág iránti alázattal játszotta végig az évet. Egy nagy családot alkottunk, összetartottunk, biztattuk egymást, és ez meg is látszott az eredményeken. Nagyon jól működtek együtt a különböző korosztályok, ami példaértékű, hiszen van 60 év feletti és alig 18 éves játékosunk is – folytatta Lukács Csaba, akitől azt is megtudtuk, hogy a Tatai AC elindul az NB II-es bajnokság Északnyugati csoportjában.

A megye I-ben bajnok TAC II. továbbra is ebben az osztályban szerepel, a TAC III. pedig a nevezésektől függően a megye I-ben vagy II-ben bizonyíthat.

Péntek Sándor
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió