Sportos hétvége a Vértes Centerben

 
 2009. október 10-11-én  (szombat, vasárnap) Űzzünk sportot az egészségből! címmel kétnapos sportos hétvégét rendeznek a tatabányai Vértes Center áruházban. Rengeteg embertt fogadtak a standokon, amelyeken különböző érdekességek, bemutatók várták az érdeklődőket. Fotóalbumok a szombati napról, amely a KEM SZÖSZ rendezvénye volt. (2009.10.10.)
Űzzünk sportot az egészségből!
 
Sportos hétvége a Vértes Centerben
 
 

TOVÁBBI KÉPEK 1.

TOVÁBBI KÉPEK 2. 

TOVÁBBI KÉPEK 3.

TOVÁBBI KÉPEK 4.

TOVÁBBI KÉPEK 5.

 szombati rendezvény a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetségének (KEM SZÖSZ) szervezésében

A szombati rendezvény a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetségének (KEM SZÖSZ) szervezésében
volt a Vértes Center elkülönített csarnokában és a főbejáratnál, a bejáratnál valamint a tetőrészben.
 
      Reggel nyolctól 18 óráig volt a „Futás az óra körül - „spirálfutás” rendezvény a KEM Atlétikai Szövetség
szervezésében.  Az esemény mottója: Nézd az órát! Ahány éves vagy, akkor indul a Te futamod! Minden órában az órával megegyezô korú fiatalok álltak a rajtvonalhoz. Sikeres volt a rendezvény, mikén a nagy „csarnokban” a KEM SZÖSZ tagszövetségeinek színvonalas bemutatója.
 A KEM Kézilabda Szövetség vitte a prímet. Nem véletlenül jegyezte meg a mindig szigorú kritikus, Barkócziné Boda Mária: bizony a Szappanos Istvánék (ő a kézilabdások elnöke) alaposan kitetettek magukért. Szinte a teljes vezérkar ott volt az eseményen, hatalmas tabella hirdette fotókkal, címerekkel, zászlókkal az 50 éves jubileumát ünneplő szervezet jelenlétét. A tatai Kőkúti-iskola apró diákjai látványos   szivacskézilabda-bemutatót tartottak, a nemrégiben elhunyt Nagy Tibor örökös tiszteletbeli elnökre emlékezhettek a jelen lévők, akinek a Kézilabda mindörökké című művével is megismerkedhettek az érdeklődők. Aztán jött Sibalin Jakab, a tatabányaiak egykori világklasszis kézilabdázója, aki élménybeszámolóval szórakoztatta a nagyérdeműt.
A Vértes Center színpadja  körül is rengetegen várakoztak. A megyei sakkszövetség az elnök, László Imre vezetésével emlékezetessé tette a napot. Sakk szimultánt adta, és nem számítottak ekkora érdeklődésre. Aztán jöttek az Európa-hírű baji teremkerékpárosok, akik ragyogó, igazán művészi előadásukkal tették le a névjegyüket.
 
FÉKEMSZ (Fogyatékkal Élôk Komárom-Esztergom Megyei Szövetsége) Szabó Ferenc elnök vezetésével sok elfoglaltságot biztosított tagjainak, de az érdeklődve jelentkezőknek is.
   KEM Asztalitenisz Szövetség standján állandóan pattogott a pingpong-labda, és érdekesség, hogy a tenisz hívei voltak a leglelkesebbek. A KEM Birkózó Szövetség elnöke, Katona Géza kedvesen invitált bennünket: nézzük meg, hogy milyen sok tehetséges fiú és lány bontogatja a szárnyait náluk. Igen, volt mit nézni. A jövő nagy reménységei anyait-apait beleadva, élesben gyűrték egymást a szőnyegen.
   A KEM Cselgáncs Szövetség folyamatos bemutatói óriási sikert arattak. Különösen az oroszlányiak (Végh Tibor szövetségi elnök, egyben klubedző irányításával) valamint a Kunyik József vezette tatabányai palánták jeleskedtek.
 Hihetetlen, aki nem látja, nem hiszi el. A  KEM Evezôs Szövetség ergométeres standján óriási volt a forgalom. Nemcsak az érdeklődők, de az eseményen résztvevő különböző sportágak képviselői is kipróbálták ezt a „szárazföldi evezősversenyt”. Különösen a birkózók és a cselgáncsozók lelkesedtek az egyébként valóban izgalmas viadalért. Domonkos Ágnes elnök meg is jegyezte, így lehet közelebb hozni a KEM SZÖSZ tagszövetségeinek képviselőit. Ragyogó ötlet volt az ergométer – vélekedtek a sportági szakszövetségek képviselői.
 A KEM Ökölvívó Szövetség elnöke, Rózsa András nagyon elégedett volt a látottakkal. Tanítványai ügyeskedtek, kesztyűt húztak a látogatók is. Szó mi szó, sok hívet szereztek maguknak. A súlyemelők standjánál is sokan megfordultak, Pócza Károly, a kiváló tatabányai edző csak azért kesergett, mert nem akadt fiatal, akit megtudtak volna nyerni a sportágnak. A szakvezető elmondta, ez manapság nagyon nehéz dolog. Ő is járja rendszeresen az iskolákat, de a nagy a más sportágak elszívó ereje, no meg a fiatalok sportolási kedve sem olyan, mint régen. Ezen változtatni kell, mert a sport maga az egészség – emelte ki Pócza Károly.
 
 Kisvárdai István, a  KEM Sportlövô Szövetség elnöke érkezését nagy figyelem kísérte. Tanítványa, Sidi Péter az utóbbi napokban sikert sikerre halmoz, világcsúcsot is javított, és rendre szállítja a remek eredményeket. Ő most nem jött el, ám az érdeklődés nem lanyhult. Sokan keresték meg a lövész standot, és szimulátorral ki is próbálhatták a lövészet nem könnyű tudományát.  
 A KEM Tenisz Szövetséget (elnöke Szabó Mihály) a nyergesújfaluiak képviselték. Mini pályán folytak a csaták, és a tehetséges fallabdás tatabányai Farkas Fatime is beszállt a teniszezők közé. Szabó Zsolt mutatta meg neki a sportág fortélyait, és Fatime ügyes tanítványnak bizonyult. A sportolók közel állnak hozzá, hiszen kedvese, a TSC kiváló birkózója, Koller Andris, aki a szőnyegen kápráztatta el kivételes technikájával a közönséget.
 
 16 órától nem akármilyen csemegét láthattak az nézelődők. Cselgáncs bemutató és közönség találkozó a tatabányai olimpikon Csernoviczki Évával és Ungvári Miklóssal (szintén olimpikon és kétszeres Európa-bajnok). A házigazda Csernoviczki Csaba volt, aki a hölgyek és a férfiak szövetségi kapitánya. Bámulatos bemutatókat láthattunk. A színpadra sorban léptek fel a jövő apró bajnokai, akik Évával és Mikivel csatázhattak. Persze a nagyágyúk imitálták a dolgot, nem dobtak látványosan nagyokat, sőt, ők estek, keltek a fiatalok próbálkozási után. Mint a kaszkadőrök. Volt is nagy sikerük, vastaps köszöntötte őket.
 
Horváthy Lóránt, a KEM SZÖSZ elnöke hosszasan elbeszélgetett Csernoviczki Csabával. A sportág jövőjéről tájékozódott a sportszövetségek szövetsége vezetője, aki ugyan más elfoglaltsága miatt később érkezett az eseményre, ám amit látott, az meggyőzte, folytatni kell ezt a remekül sikerült kezdeményezést. Ugyanezen a véleményen volt Szöllősi Mikós, a KEM SZÖSZ főtitkára, az esemény főszervezője.

                               Péntek Sándor

  

2009. október 11. (vasárnap)
Vasárnap folytatódik a rendezvény, mégpedig  a Tatabánya Városi Szabadidôsport Szövetség szervezésében
A PROGRAM:
10.00-17.00 Sport, ügyességi játékok és rajzverseny várja a Kisebbeket
                    és Nagyobbakat a Bevásárlóközpont egész területén!
                    A résztvevô gyerekek között folyamatos ajándéksorsolás.
14.00 A Világ Gyalogló Nap alkalmából 10 km-es gyalogtúra a
                   tatabányai Jubileum park – Vértes Center – Lapatári Malom
                   – Vértes Center útvonalon
                   Rajt: 14 órakor a tatabányai Jubileum parki Sportpark
                  épülete elôl
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió