Híreink

Három évtized a sportért

30 éves a KEM-SZÖSZ. Öröm visszaidézni azt a lelkesedést, ami a rendszerváltozás idején azokat a fiatal sportvezetőket, sportrajongókat jellemezte, akik különféle sportszervezeteket, szakosztályokat, klubokat, vagy egyéb formában működő sportcélú civilszervezeteket hoztak létre, hogy önkéntes munkájukkal népszerűsítsék, szolgálják, szervezzék szeretett sportágukat, és egybegyűjtsék tehetségeiket, rajongóikat. Akadt közöttük egy, mely a többitől eltérően azt tűzte zászlajára, hogy megyei szinten képviselje a sportélet szereplőit. Ez lett a KEM SZÖSZ, azaz a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége, mely éppen 30 éve, 1990-ben jött létre. Elnökükkel, Horváthy Lóránttal a szervezet életéről, eredményeiről beszélgettünk. (2020.08.26)

Tovább

Coubertin-díjat kaptak fiataljaink

Pierre de Coubertin-ről, az újkori olimpiák atyjáról elnevezett díjat vehetett át a svájci Lausanne-ban, az Olimpiai Múzeumban francia, német és lengyel diákok mellett megyénk öt fiatalja. Fogarasi Ágnes, Heitz Katalin, Izbéki Balázs, Kovács Regina és Lestár Zita annak köszönhették a díjat, hogy kiváló sporteredményeiken kívül jó német vagy francia nyelvtudással büszkélkedhetnek és emellett a közösségért végzett aktív és áldozatos munkát is folytatnak.(2017.07.27)

Tovább

Nemzetközi Pierre de Coubertin hét Besançonban

A Landessportbund Rheinland-Pfalz az Association Européenne des Sports Bougogne Franche-Comté és a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége az idei évben ismét megrendezi a „Német-francia-magyar Pierre de Coubertin hetet” 2017. július 10-15. között a franciaországi Besançonban. (2017.07.12)

Tovább

Erasmus pályázattal a partnerkapcsolatokért

Októberben ünnepelte negyedszázados partnerkapcsolatát a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége (KEMSZÖSZ), a Landessportbund Rajna-Pfalz (LSB) és az Association Européenne des Sports (AES). A partnerség továbbfejlesztését az ERASMUS pályázattól várják. Ennek tartalmáról, lehetőségeiről rendeztek workshop-ot a Geothe Alapítvány szervezésében a németországi Klingenthalban május 22 és 24 között. (2017.06.16)

Tovább

Kérdőív

A KEM SZÖSZ nemzetközi partnere a Rajna-Pfalz Tartományi Sportszövetség ifjúsági csapata a segítségünket kéri egy nemzetközi kutatás elkészítéséhez. Kérjük, minél többen töltsék ki az alábbi linken található kérdőívet megyénk sport iránt elkötelezett fiataljai, melyet német, francia, vagy angol nyelven lehet elérni. A kérdőív anonim, kitöltése kb. 15-20 percet vesz igénybe.   Köszönettel: Horváthy Lóránt KEM SZÖSZ elnöke (2017.05.01)

Tovább

Együttműködés a természetjárásért

Tatabánya Megyei Jogú Város, a KEM-SZÖSZ és KEM-SZÖSZ Természetbarát Szövetség együttműködési megállapodást kötött, mely az 5 éves "GERECSE 50" egy pár hónapja aláírt megállapodása után igen jó bizonyítéka, példája a jó kapcsolatoknak a természetjárás fejlesztése érdekében!(2016.11.04)

Tovább

Negyedszázados sportbarátságot ünnepeltek

Éppen 25 éve, hogy hivatalosan is pecsét került a Rajna-Pfalz Tartományi Sportszövetség, az akkori Komárom-Esztergom Megyei Sportigazgatóság, illetve a megyei Sportszövetségek Szövetsége között létrejött sport partnerkapcsolatra. A közelmúltban ezt a jubileumot ünnepelték az érintett felek Németországban, a tartományi székhelyen, Mainzban. (2016.10.24)

Tovább

Trinacionális Találkozó Opole – Lengyelország

A Fogyatékkal Élők Komárom–Esztergom Megyei Sportszövetség 16 fős delegációval - 11 tanuló és 5 felnőtt kísérő - vett részt az első ízben megrendezett nemzetközi találkozón Lengyelországban 2016. szeptember 25-30. között. A szervezők nem árultak zsákbamacskát, a remek programokról már tavasszal, egy előzetes programismertető találkozón tájékozódhattak az érdeklődők, így a pozitív élmények sem maradtak el. Tatai diákotthon, a tatabányai Éltes Mátyás Iskola, a tatabányai Vakok és Gyengénlátók Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete tanulói és nevelői négy napot töltöttek Turawa pompás üdülőkomplexumában. (2016.10.19.)  

Tovább

Pierre de Coubertin-díj

A németországi Lörrach-ban került sor az idei Pierre de Coubertin-díjakat elnyert gimnazisták szemináriumára. A francia és német diákok mellett magyarok most először részesültek a kitüntetésben, méghozzá Komárom-Esztergom megyéből. (2016.08.01)

Tovább

Pierre de Coubertin hét Lörrachban

A Németország és Franciaország között 50 éve aláírt Elysée-szerződés évfordulója alkalmából a Német-Francia Ifjúsági Iroda 2013-ban számos akciót hirdetett meg, amelyben egyesületeknek, különböző szervezeteknek, iskoláknak és szövetségeknek volt lehetőségük arra, hogy a jubileumi ünnepség részesévé váljanak a két ország közötti barátság jegyében. (2016.07.12)

Tovább

KEMSPORT a Facebook-on is!

Újabb mérföldkőhöz érkezett a www.kemsport.hu weboldal: kedves barátaink, kedvelőink, ismerőseink immár a legnagyobb közösségi portálon, a Facebook-on is követhetik híreinket. Bátran keressék fel az oldalt, és Like-jukkal, ajánlásukkal segítsék munkánkat! (2016.05.27)

Tovább

Új e-mail címre várjuk a híreket!

Felhívjuk  szövetségünk tagjainak, a sportegyesületeknek, önkormányzatoknak és minden barátunknak figyelmét arra, hogy szerkesztőségünk e-mail címe megváltozott. Híreiket, információikat a jövőben a   kemszosz@kemsport.hu   e-mail címre várjuk! (2016.04.25.)

Tovább

« 1/8. oldal »

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió