Lovassport

Átadták a Pilis Ride úthálózatot

A Pilisi Parkerdőben ünnepélyes keretek között nyitották meg a Pilis Ride erdei lovas úthálózat első szakaszát, így a gyalogos és kerékpáros túrázás mellett már lóháton is kényelmesen bejárhatók a Visegrádi-hegység legszebb részei. A tulajdonosi támogatással zajló program részeként 4 nyári istállót építettek, és kijelöltek 56 kilométernyi erdei lovastúra-útvonalat is. (2018.04.15)

Tovább

Fogathajtó verseny Ácson

Május 12. és 14. között rendezi Ács Város Önkormányzata a Kinizsi SC lovasszakosztályával közösen a fogathajtó Bujáki Gábor Emlékversenyt. A versenynek az Igmándi úti lovaspálya, valamint a Malom-tó és környéke (itt lesz a maratonhajtás) ad otthont. (2017.05.12)

Tovább

Tatai siker a Nemzeti Vágta előfutamán!

A magyar tradíciókra épülő, nagyszabású, történelmi hangulatú lovasverseny, a Nemzeti Vágta egyik előfutamát minden évben Gyenesdiáson rendezik meg. Az idei versenyt - a balatoni előfutamot - a hétvégén a tatai Baumann Adrienn nyerte meg. (2016.08.24)

Tovább

Megemlékezés a Kisbér nevű telivérről

Vasárnap a budapesti Kincsem Parkban megemlékeztek a Kisbér nevű telivér 140 évvel ezelőtti Epsomi Derby nyeréséről. Ennek keretében a versenynapon több a Kisbér nevét viselt lóhoz köthető futamot is rendeztek. (2016.08.04)

Tovább

Megtelt élettel a Pezsgőgyári lovaspálya

Harmadik alkalommal rendezték meg július utolsó szombatján Tatán a Kertvárosi Napot. A családi és lovas fesztivál a Pezsgőgyári lovaspályán díjugrató és halfőző versenyekkel, bemutatókkal, stand-up előadással, és egyéb szabadtéri programokkal várta az érdeklődőket. (2016.07.31)

Tovább

Királynői elismerés a magyar fogathajtónak

Magyar fogathajtó sikerét hozta az angol királynő tiszteletére megrendezett Royal Windsor Horse Show. Ifj. Jámbor Vilmos ugyanis a második helyet szerezte meg a póni négyesfogatok között, így abban a megtiszteltetésben részesült, hogy díját személyesen II. Erzsébettől vehette át. (2016.05.19)

Tovább

Elismerés Mátyás Edinának

A tatai képviselő-testületi ülésen a napirendi pontok tárgyalása előtt Michl József polgármester gratulált Mátyás Edina Daniellának, aki a nyolcadik alkalommal megrendezett Nemzeti Vágtán Tata színeit képviselte, és 3. helyen végzett. (2015.10.06.)

Tovább

Siker a Nemzeti Vágtán

Nagyszerű tatai siker született a 2015-ös Nemzeti Vágta budapesti döntőjében. Tata város képviseletében Mátyás Edina Daniella, a Mátyás és Fiai Kft. kiválósága az előkelő 4. helyen végzett. (2016.09.22.)

Tovább

Remek lovasverseny Tatán

Tavaly, Horváthy Lóránt, a kerület önkormányzati képviselője (a KEM SZÖSZ elnöke) kezdeményezésére hagyományteremtő szándékkal először tartották meg a Kertvárosi Napot, amely olyan sikeres volt, hogy a tataiak szívébe zárta magát. (2015.08.03.)

Tovább

Kertvárosi lovas nap

Tavaly nagy sikerrel, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Kertvárosi napot Horváthy Lórántnak, a körzet önkormányzati képviselőjének (KEM SZÖSZ elnöke) kezdeményezésére. Az idén augusztus 1-jén szombaton ismét várják a családi, lovas- és sportnapra az érdeklődőket, melynek helyszíne az egykori Esterházy-pezsgőgyár és környéke. (2015.07.18.)

Tovább

Tata a lovak városa volt

A Vadász és Versenylap 1886-os márciusi számában a kétnapos látogatás során tapasztalt élményeket írja le az újságíró és természetesen azt is, hogy ez a sok látványosság kinek köszönhető. Nem másnak, mint Esterházy Miklósnak (Count Nicky), akinek nevét, sikereit, tevékenységét, tatai lóversenyek létrehozásának tényét a szocialista történetírás rendesen elhallgatta. (2015.07.10.)

Tovább

Búcsú a Népstadiontól

Alphaville, Bad Boys Blue, Boney M., C.C. Catch, Ottawan és Ricchi e Poveri a ’80-as évek legnagyobb világsztárjai adnak koncertet július 17-én a Puskás Ferenc Stadionban. A Retro 80’s Disco Party rendezvényen a korszak ikonikus alakjai között hazai frontról a Dolly Roll és Zoltán Erika is szerepelnek. (2015.06.19.)

Tovább

« 1/4. oldal »

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió