Majdnem sikerült...

 
Nagy csatában maradt alul Újpesten az OB I-es újonc tatabányai vízilabdacsapat. A vendégek dolgát persze az korántsem könnyítette meg, hogy éppen most bontják a sátortetőt az uszodájuk fölül, így egész héten „albérletben” voltak kénytelenek készülni erre az újabb fontos összecsapásra. (2016.04.11.)

A csapat

Vízilabda OB I., férfi, alsóházi középszakasz, 6. forduló

Újpesti VSE – EBP Tatabánya 8-6 (2-0, 1-3, 2-2, 3-1)
Budapest, Hajós Alfréd uszoda, 100 néző, vezette: Kun, Mucskai.
ÚVSE: Laboncz – Tóth Z. 2, Dávid 3, Benczur, Szentesi Á. 1, Kovács R. 2, Keresztúri. Csere: Tiba, Korényi, Tóth K., Szatmári, Márkus, Sélley. Edző: Németh Zsolt.
Tatabánya: Zsivojinovics – Kiss Gy. 1, Mocsári 1, Garancsy, Francsics 4, Máthé, Salamon A. Csere: Tatár, Regős, Práczky, Császár, Sebestyén. Edző: Zantleitner Tamás.
Gól- emberelőnyből: 7/4, illetve 8/4
Gól – ötméteresből: 1/1, illetve 0.
Kipontozódott: Salamon A. (30. p.).

A körülmények a tatabányaiak első negyedbeli teljesítményére rá is nyomták a bélyegüket. A folytatásban aztán nagy akarással feljött az újonc, és 3-3-nál utolérte fővárosi riválisát. Sőt, a harmadik felvonásban, már 3-5-öt is mutatott a „Hajós” fedett uszodájának eredményjelző táblája. Az utolsó nyolc percnek mégis döntetlen (5-5) állással mentek a csapatok.  Ekkor azonban nem volt már elég tűz és puskapor a vendégek „hadifelszerelésében”. Támadásban kontrafaultot ítéltek a tatabányaiak ellen, miközben a házigazdák kétszer is emberfórhoz jutottak, ez döntőnek bizonyult. No meg az, hogy a fontos pillanatokban a vendégek rossz döntéseket hoztak…


Németh Zsolt: - Mindkét csapat szempontjából nagy volt a tét, ez érződött is a játékon. Végül azért nyertünk, mert jobban használtuk ki a kínálkozó lehetőségeket, mint riválisunk.

Zantleitner Tamás: - Fordulatos mérkőzés volt. A fővárosiak kezdtek jobban, de utolértük őket. Voltak bíztató jelek a játékunkban, de éppen a végén pólóztunk rosszul.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió