Jók a vízműves gyerekek

 
A Tatabányai VSE vízilabda szakosztályának három utánpótlás korosztálya, a gyermek, a serdülők, és az ifik az elmúlt idényben hosszú idő után ismét a felsőházban szerepeltek. A csapatok két edzője, Csányi Róbert és Zantleitner Tamás a srácok teljesítményét, hozzáállását értékelte. (2015.07.14.)

A Tatabányai Vízmű SE vízilabda szakosztályának az elmúlt év igencsak bővelkedett fordulatokban, ugyanis egy sikeres kvalifikációs sorozatot követően immár a felsőházban csatázhattak pólós palántáik. Persze ez már nem az az összetételű mezőny volt, amit az alsóházban megszokhattak. Itt, úgymond fel kellett kötni azt a bizonyos „nadrágot”. – A nemrég zárult szezon egy kicsit rendhagyó volt számunkra – szögezte le Csányi Róbert, a gyermek korosztály mestere. – Nagyon sok újdonsággal kellett szembesülnünk. Csoportelsőként abszolváltuk a kvalifikációs mérkőzéseket. Ráadásul új szabályváltozásokkal is találkoztunk. Az első két negyedben szoros emberfogást kell alkalmazni, ez azért érdekes, mert mi zóna védekezéses játékot használtunk általában. Ami a bajnokságot illeti, tudtuk, hogy kevesebb sikerélmények érik majd a fiatalokat, mint eddig, hiszen mégis csak „top csapatok” ellen szálltunk medencébe. A tizenegyedik helyre értünk oda a küzdelmek végén. Azt hiszem, ha egy kicsit szerencsésebbek vagyunk, akkor talán egy pozícióval végezhettünk volna előrébb. Persze akadtak azért szoros mérkőzéseink, azonban nekünk is jó tanulópénz volt ez az időszak – magyarázta.

Csányi úgy fogalmazott, valójában tükröt tartott eléjük az elmúlt jó néhány hónap, miben vannak lemaradva, miben szükséges fejlődniük, fizikális értelemben is. Majd hozzátette, ez a „garnitúra” azért helytállt, becsülettel dolgoztak, de titkon jobb helyezésre számított. Előzetesen egyébként a 7-10. helyet célozták meg. A három korosztály – gyermek, serdülő, ifi – összesített eredménye alapján ismét kvalifikációs megmérettetések várnak a srácokra, ami szeptember végén lesz, és a bennmaradás a cél. Az OSC, a Fehérvár és a Szolnok társaságában. De most nem egy, hanem két csapat kerül fel, mert felemelték a felsőház létszámát tizennégyre.

A serdülő csapatot Csányi Róbert Zantleitner Tamással együtt irányította. – Jó szellemiségű és felfogású korosztályról van szó a serdülők esetében – részletezte Csányi Róbert. – Azt hittük, a rajt előtt, hogy az esetleges pontszerzések már remek eredménynek számítanak majd. Ezzel szemben nyolcadikak lettünk, huszonnégy szerzett ponttal. Ez minden várakozást felülmúlt. Sőt, jól reagáltak az újdonságokra, igazi csapatként működtek. Igyekeztek betartani a taktikai utasításokat. Szeretnék néhány játékost is kiemelni. Koplányi Zsombor a kapuban bravúrosan produkált, Sebestyén Balázs, mint korosztályos válogatott gólerőssége is sokat jelentett. De Orbán Bertalan és Orbán Barnabás személyisége, hozzáállása és játéka példaértékű lehet társaik számára. Az még jobban emeli az eredmény értékét, hogy a pontvadászatot klasszikus center nélkül vitte végig az alakulat, mert ezen a poszton lévő játékosunk sérült volt. Ez bíztató a jövőre nézve, a Szentes mellett vidéken nekünk volt a legjobb együttesünk ebben a korosztályban. Erre pedig méltán lehetünk büszkék. Összességében most egyébként az alsó- és felsőház határvonalán állunk tudásban, erőben – emelte ki.


Ha jól megnézzük, talán az ifi csapatunk – 1996-os születésűek és fiatalabbak – volt a legtávolabb a felsőháztól – hangsúlyozta Zantleitner Tamás, az ifik edzője. – Hat éve kezdtünk el együtt készülni és helyi, dunántúli találkozókon cseperedtek fel a lrukók. Talán nekik lehetett most ez a legnagyobb ugrás, váltás. Persze ahogy kezdődött az ősz, kaptuk is az első pofonokat, de lassan elkapták a fonalat. A társaság ennek ellenére hamar talpra állt, tavasszal pedig több neves egyesülettel szoros összecsapásokat vívtunk. Végül a tizedik helyezést csíptük el. Abban az esetben, ha az utat nézzük, hogy honnan indultak és hova értek oda a fiatalok, akkor ez nagy dicsőség esetükben. Kihozták magukból majdnem a maximumot. A kapuban Moravcsik Martin jó teljesítményére mindig számíthattunk, de Mészáros Erik gólerőssége és védekezése is sokat nyomott a latban. Csányi Márk a csapat irányítójaként, jól szervezte a játékot, Sebestyén Balázs pedig itt is megmutatta oroszlánkörmeit – tette hozzá.

Zantleitner Tamás elmondta, a lányok két korosztályban indultak, gyerekben és serdülőben. Zantleitner Krisztina és Bicskei Péter foglalkozott velük. Előbbiek sokáig a dobogóért versengtek, de aztán az ötödik helyre értek oda. A serdülők a hetedik pozíciót szerezték meg, holtversenyben a hatodikkal. Ők is olyan nagyobb egyesületeket előztek meg, amelyek sokkal nagyobb létszámmal rendelkeztek és még komolyabb költségvetésből gazdálkodnak.

(kemma.hu)

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió