Gólparádéval osztályozó helyen a Tatabánya

 
A vízilabda OB I.-ből való kiesés elkerülésének első államását az jelentette, hogy a hazai tatabányaiak remek játékkal legyőzték fővárosi riválisukat, így az osztályozót jelentő tizenötödik helyet szerezték meg. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc a meccs előtt egy-egyre állt. A harmadik találkozó tétje: a vesztes búcsúzni kényszerül az élvonaltól. A két gárda rájátszásbeli történetének harmadik fordulója óriási csatát ígért. (2016.05.23)

OB I-es maradhat a Tatabánya

Két szerencsés hazai góllal indult a kiesési rangadó, majd a házigazdák nagyon fegyelmezetten védekezve tovább növelték előnyüket. Így már-már álomszerű kezdésről lehetett beszélni. Aztán úszóversennyel és gólzáporral folytatódott a második felvonás. Az első negyedben lőtt három góllal szemben, ebben a nyolc percben hat is esett egyenlő elosztásban. A harmadik játékrészben is a Tatabánya uralta és irányította a játékot.

A hazaiak öt-hatgólos előnyre tettek szert a fővárosiakkal szemben, ezért a vendéglátók karnyújtásnyira kerültek a végső sikertől. A véghajrá is jól sikerült. A Zantleitner-legénység gálameccsé alakította a kiesési rangadót, és így egyelőre megőrizte első osztályú tagságát. A feltételes mód abból adódik, hogy a második vonalban második helyen végző együttes fel akar-e jutni az OB I-be. Ha igen, akkor az EBP-re még egy osztályozó mérkőzés vár.

 

Vízilabda OB I., férfi, rájátszás a 15-16. helyért, 3. forduló


EBP Tatabánya – KSI SE 16-8 (3-0, 3-3, 4-1, 6-4)
Tatabánya, 400 néző, vezette: Marjai, Rubos.
Tatabánya: Zsivojinovics – Práczky 1, Salamon A. 3, Regős 3, Mocsári, Garancsy 3, Francsics 5. Csere: Csongár (kapus), Kiss Gy., Császár, Sebestyén 1, Tatát. Edző: Zantleitner Tamás
KSI: Leposa – Kardos, Miklós 1, Telki, Szabó B. 2, Marnitz M. 1, Zerinváry 2. Csere: Bányai (kapus), dr. Balla, Kósa, Baj, dr. Hangody, Berki, Bicskei 2. Edző: Horváth János.
Gól – emberelőnyből: 7/6, illetve 11/2.
Gól – ötméteresből: 2/2, illetve 1/0.
Kipontozódott: Kiss Gy. (31. p.).

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió