A vízilabda ünnepe

 
1500 néző előtt, klasszikus nyári időben, a medencében olimpiai- és világbajnokokkal ünnepelte ötödik vízilabda gáláját a Tatabányai Vízmű SE vízilabda szakosztálya. A programot a magyar válogatott Szlovákia felett aratott fölényes győzelme zárta. (2015.07.04.)

A Tatabánya All Star – Magyarország All Star mérkőzés előtt Schmidt Csaba polgármester ünnepi köszöntőjében elmondta, örömteli látvány zsúfolásig telt lelátók előtt ünnepelni azt az egyesületet, amely jövőre már az élvonalban képviselheti városunk színeit. Az önkormányzat 10 millió forintos plusz támogatást biztosít a klubnak ahhoz, hogy a 24 év után kiharcolt első osztályú tagság hosszútávon megmaradhasson – hangsúlyozta a polgármester.

A gála első mérkőzésén az elmúlt két évtized legnagyobb hazai klasszisait láthattuk a medencében: Kásás Tamás, Kósz Zoltán, dr. Molnár Tamás, Steinmetz Barnabás és Varga Tamás olimpiákon, világ- és Európa-bajnokságon is sikert sikerre halmoztak, míg ezúttal a tatabányai vízilabdázás egykori kiválóságaival mérték össze erejüket. Csányi Róbert és Zantleitner Tamás számára különösen fontos volt a mérkőzés, hiszen a mostani gálán búcsúztak az aktív játéktól. Rajtuk kívül Dala Tamás, Hauszler Károly, Persely József és Vojvoda István is újra medencébe szálltak.

A gála csúcspontja a Magyarország-Szlovákia barátságos válogatott mérkőzés volt, ami a legszebb magyar várakozásokat is felülmúlta: miután a második negyed után már 9-1-re is vezettek, Benedek Tibor tanítványai végül 14-5-ös győzelmet arattak északi szomszédjaink legjobbjai ellen. Nemzeti csapatunk kapuját az utolsó negyedben a tatabányai születésű Lévai Márton védte. Az összecsapás nagyszünetében átadták a legjobb utánpótlás játékosoknak járó Kapcsándi László-díjat, ezzel is bizonyítva, hogy eredményes volt az elmúlt évek szakmai munkája.

A felnőtt csapat OB I-es szereplése, az egyesületben pallérozódó rengeteg fiatal és a gálán uralkodó kiváló hangulat pedig – a lelátón helyet foglaló szövetségi elnököt, Kemény Dénest idézve – jó alap lehet ahhoz, hogy Tatabánya ismét erős vidéki bázisa legyen a sportágnak.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió