Triatlon: Oroszlányi csapatgyőzelem

 
Tiszaújvárosban rendezték a triatlon országos bajnokságot, amelyen az ORTRI (Oroszlány) női csapata zsinórban harmadszor lett aranyérmes. (2009.06.01.)
Tiszaújvárosban rendezték a triatlon országos bajnokságot, amelyen az ORTRI (Oroszlány) női csapata zsinórban harmadszor lett aranyérmes. (2009.06.01.)
 
Történelmet írt a Balogh Barbara, Pap Eszter és Szalay Szandra alkotta ORTRI-trió, hiszen 2007 és 2008 után az idén is megnyerte a csapatbajnokságot.
Tizennyolcadik alkalommal látta vendégül Tiszaújváros a hazai triatlonos élmezőnyt. A megmérettetés egyben a 2009. évi csapatbajnokság is volt. Mi egyéb céllal állhattak volna rajthoz az ORTRI lányai, mint megvédeni másodszorra is bajnoki címüket. De nem ám a juniorok között, hanem a felnőtt mezőnyben. Szalay Szandra, Balogh Barbara és Pap Eszter a közelmúltban még a fővárosi duatlon Európa-bajnokságon igyekezett dicsőséget szerezni Magyarországnak és az ORTRI-nak, de csak Pap Eszter lehetett maradéktalanul elégedett: ő egyéniben második lett, a csapattal pedig aranyérmes a juniorok között. Balogh Barbi volt az egyesszámú esélyes, az ötödik helyet érthetően csalódásnak élte meg. A váltóval persze vigasztalódott, hiszen az ő nyakába is a legfényesebb érmet akasztották. Az Eb előtt Szalay Szandra betegeskedett, így az U23-asok között az egyéni versenyt feladta, viszont a felnőtt trióval a dobogó legalacsonyabb fokára állhatott fel. Na, de ennyit a múltidézésről, ami feltétlenül ide kívánkozott annak magyarázatára, hogy Tiszaújvárosban miért nem méretették meg magukat a lányok egyéniben. Licskó Csaba, az edző, úgy látta jónak, ha a felemásra sikeredett duatlon kontinensviadal után csak a csapat ob-re koncentrálnak az újabb siker reményében. A tréner most sem döntött rosszul, tanítványai történelmet írtak, hiszen 2007 és 2008 után az idén sem találtak legyőzőre, fölényesen nyerték meg a bajnokságot. Licskó Csaba a verseny után elmondta, emeli a lányok teljesítményének értékét, hogy a hideg idő, a szél és eső ellenére is kiváló formát mutattak. A szakember hozzátette: - Felhozó erőpróbának szántam a tiszaújvárosit, úgy sikerült, ahogy reméltem. Megvan a lányoknak a pozitív élmény, amire szükség lesz a folytatásban, hiszen komoly feladatok várnak rájuk. Szandra a hét végén Balatonfüreden, Barbi és Eszti pedig Bécsben áll rajthoz válogató versenyen. Tiszaújvárosról ki kell még emelnem Tőre Vivien teljesítményét, aki megnyerte korcsoportjának küzdelmeit.
 
Megyei vonatkozású eredmények Újonc B, fiúk: ...3. Pál Kristóf (Esztergomi Triatlon Klub). Újonc A, fiúk: ...2. Fiala Gergely (Esztergomi Triatlon Klub), ...8. Virágh Dávid (ORTRI). Lányok: 1. Tőre Vivien (ORTRI). Gyermek, fiúk: ...8. Virágh Csaba (ORTRI). Lányok: ...5. Fekete Sára (Tricepsz). Serdülő: ...5. Rácz Gergely (ORTRI). Csapat OB, női 1. ORTRI 1:03,16 2. Újbuda TC "A" 1:05,58 3. Győri Vízisport 1:06,41 4. TVK-MALI TK 1:08,03 5. AC Kaposvár 1:08,22 6. Titán TC Szeged 1:08,31 7. Triatlon Villám 1:09,11 8. Mogyi SE "A" Baja 1:09,41 9. Mogyi SE "B" 1:13,24 10. Újbuda TC "B" 1:15,31 11. Proform Triklub Pécs 1:20,32 12. BEAC Polythlon "A" 1:26,55 13. Budaörsi TKE 1:39,17 14. BEAC Polythlon "B" 1:44,42
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió