Triatlon: Balogh Barbara bronzérmes

 
Szép oroszlányi sikerrel zárult a XI. Triatlon Nagyhét szombati napja: Balogh Barbara a korosztályos Európa kupa versenyen a harmadik helyen végzett. (2009.08.13.)
Szép oroszlányi sikerrel zárult a XI. Triatlon Nagyhét szombati napja: Balogh Barbara a korosztályos Európa kupa versenyen a harmadik helyen végzett. (2009.08.13.)
 
Tiszaújváros. Bő egy héten keresztül hagyományosan igazi sportvárossá alakult Tiszaújváros. Augusztus elején rendezték a XI. Triatlon Hagyhetet, a hajrában szűkebb hazánk sportolói közül a ORTRI triatlonistáinak, Licskó Csaba tanítványainak szurkolhattunk. A programsorozat csúcspontja a vasárnapi Világkupa-futam volt, ahol női és férfi mezőny is teljesítette a távot. A csúcsversenyt megelőzően, szombaton a junior korosztályra figyelt a népes, hozzáértő közönség: a lányok és fiúk Európa kupa futamon mérték össze tudásukat, de rendhagyó módon. Úgynevezett mix rendszerben teljesítették a különböző távokat: 2500 méter futást 10 kilométer kerékpározás követett, majd jött a 750 méter úszás.
 
Ezután ismétlődött a tekerés és a futás távja. A próba legfőbb nehézsége - a táv és a nagy meleg mellett - az volt, hogy a versenyzőknek nem kétszer, hanem négyszer kellett depózniuk, így nőtt a hibázási lehetőség. A Licskó-tanítványok közül Pap Eszter és Balogh Barbara is jó formában várta a futamot, edzőjük pedig mindkét lánytól dobogós helyet remélt. Az első futás után a vezető duóban Eszter haladt a későbbi győztessel, Barbara az őket követő ötös bolyban érkezett. A második etapot követően heten közelítettek együtt az úszáshoz, és hatan jöttek ki a vízből, köztük a két ORTRI-s versenyző. A második tekerés során Pap Eszti kiszakadt az élen haladó mezőnyből, a záró számot Barbara az első helyről kezdhette, annak ellenére is, hogy a depózás nem ment zökkenőmentesen.
 
A célegyenesbe a holland lány érkezett elsőnek, Barbara a harmadik helyen ért célba. Pap Eszter mindent beleadott az második futásba, és a hatodik helyen fejezte be a versenyt. A próba után kicsit csalódott volt, hiszen szeretett volna a dobogóra állni. Elmondta, a depóban a cipőcserével akadtak gondjai, az ott szerzett hátrányt pedig már nem tudta ledolgozni. Licskó Csaba a célbaérkezés után elmondta, "helyreállt a világ rendje, mindkét lánynak jókor jött ez az eredmény". Vasárnap Szalay Szandra, és egykori klubtársa, Tóth Zsófia az elit nők között szerepelt a Világkupa-futamon. Szandra a versenyt megelőző napon elmondta, először indul Világkupán, nagyon izgul, de várja a megmérettetést. Szandráék adagja 1500 méter úszás, 40 kilométer kerékpározás és 10 kilométer futás volt a megszokott sorrendben.
 
Szalay Szandra és Tóth Zsófia is az üldözőbolyban hagyta el a Sajószögedi tavat, majd bringára pattantak. Hamar meglépett egy kilencfős csapat, benne az egyetlen magyar az olimpikon Szabó Zita volt. Igyekezett közeledni a kerékpározás alatt az üldözőboly az élen haladókhoz, de kevés sikerrel. Változott a helyzet a futás alatt, akkor valamelyest összeért a mezőny. Az utolsó számban Tóth Zsófi erősebb tempót diktált, ő a 14. helyen fejezte be a versenyt, de Szandra is kitett magáért, a 24. pozícióban haladt át a célvonalon.
  
 
Eredmények:
 
Junior nők, Európa kupa futam (29 induló): 1. Maaike Caelers (holland) 56:44, 2. Anouk Caelers (holland) 57:17, 3. Balogh Barbara 57:20, ...6. Pap Eszter 58:09. Elit nők, Világkupa-futam (46 induló): 1. Kate McIlroy (új-zélandi) 2:00:48 óra, 2. Irina Abiszova (orosz) 2:00:52, 3. Felicity Sheedy-Ryan (ausztrál) 2:01:24, ...6. Szabó Zita 2:02:07, ...14. Tóth Zsófia 2:03:36, ...24. Szalay Szandra 2:05:20.
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió