Triatlon: Arattak az oroszlányiak az Eb-n

 
 Ez ám a nagy siker. A még  juniorkorú Tóth Zsófia (Fotónkon - Tatabányán él) az oroszlányi ORTRI színeiben negyedik lett a Pulpiban (Spanyolország) rendezett U23-as triatlon Európa-bajnokságon. A csapat ifi Eb-n is szép sikerek születek. Egy arany- és egy bronzérem a megyebeliekkel is felálló magyarok mérlege. (2008.09.08.)
Triatlon: Arattak az oroszlányiak az Eb-n
 
Ez ám a nagy siker. A még  juniorkorú Tóth Zsófia (Tatabányán lakik) az oroszlányi ORTRI színeiben negyedik lett a Pulpiban (Spanyolország) rendezett U23-as triatlon Európa-bajnokságon. A csapat ifi Eb-n is szép sikerek születek. Egy arany- és egy bronzérem a megyebeliekkel is felálló magyarok mérlege. (2008.09.08.)

Tóth Zsófia a londoni olimpia egyik magyar reménysége 

A 37 indulót számláló mezőnyben Kovács Zsófia 8., a szintén az oroszlányi ORTRI-is  Szalay Szandra 13. lett az  1,5 km úszásból, 40 km kerékpározásból és 10 km futásból álló erőpróbán.
A pekingi olimpián ezüstérmes Vanessa Fernandes rajt-cél győzelmet aratott. A vízben Vanek Margit még tudta követni, de a kerékpártávot Fernandes már egyedül tekerte le. Vanek és Szalay négy körön keresztül az üldöző első bolyban, Tóth és Kovács a második bolyban tekert, a mezőny az ötödik körben összeért és mintegy 20 versenyző kezdte meg a nem túl kedvező körülmények közötti futást. Tóth Zsófi az első körben a 2. helyen futott, közvetlen mögötte az olimpiát is megjárt Saupunova, majd a franciák reménységei. Zsófit végül az ukrán és egy francia ellenfele is megelőzte és 4. helyen zárta a tornát, amely a verseny erősségét és Zsófia junior korát figyelembe véve dicséretes teljesítménynek számít. Kovács Zsófi 8., Szalay Szandra 13., Vanek Margit a 15-ként ért célba.

 

Balogh Barbara eszméletlen tempóban fejlődik

A vasárnapi váltóversenyek során a  Balogh Barbara (Oroszlány), Takács Anna, Szakály Zsófia összeállítású ifjúsági staféta győzött, míg a Szalay Szandra, Kovács Zsófia és Tóth Zsófia alkotta trió harmadik lett az U23-asok között.

Ez sem akármilyen öröm, hiszen már a londoni olimpiára, igen biztató ez a siker. Európa 12 országa képviseltette magát az ifi csapat női váltóversenyénél, amelyben Magyarországot Balogh Barbara, Takács Anna és Szakály Zsófia képviselte. Lányaink szoros küzdelemben 8 másodperccel előzték meg Oroszországot, így 01:21:39-el győztesként értek célba. A bronzérmes Nagy-Britannia lett.

 

Szalay Szandra a célban. Ő is nagy olimpiai reménység

 És jött az újabb nagy siker. Az U23-as lányok is dobogón végeztek, Tóth Zsófi, Kovács Zsófi és Szalay Szandra alkotta váltó bronzérmet szerezett Ukrajna, és az ezüstérmes franciák mögött. Tehát ebben a kategóriában is két oroszlányi lány volt a hős. És akiről nem szabad megfeledkezni, Licskó Csabáról, az ORTRI vezetőedzőjéről, aki megszállottként dolgozik ezekkel az ige tehetséges fiatalokkal.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió