Old Lake Man Triatlon Tatán

 
A Footour Futó, Kerékpáros és Triatlon Sportegyesület valamint Tata Város Önkormányzatának közös szervezésében, 2017. augusztus 18-19-én Tatán rendezik az Old Lake Man Középtávú Triatlon Amatőr Magyar Kupát. Az eseményről a szervezők a Városháza dísztermében rendeztek sajtótájékoztatót. (2017.08.03)

Old Lake Triatlon - Tata

A triatlon sport az elmúlt években világszerte, így Magyarországon is hatalmas lendületet vett, a rövidebb távoktól egészen a hosszú távú (ironman) versenyekig. Hazánkban egyre nagyobb teret hódít profik illetve amatőrök között egyaránt, hiszen szinte kortalanul lehet űzni. Ezt bizonyítja az a nagy előrelépés is a sportág számára, hogy a riói olimpián már négy magyar versenyző vívta ki magának az indulás jogát, ezzel is még inkább tovább növelve a sportág népszerűségét. A tatai triatlonsport története a 90-es évekre nyúlik vissza, de az akkori sikerek után egy időre háttérbe szorult városunkban a sportág, pedig Tata hazánkban az Öreg-tónak és környezetének köszönhetően az egyik leginkább alkalmas terepe ennek a sportnak: különlegesen szép hátteret és környezetet biztosít a versengéshez, és könnyen meg is közelíthető.

A sajtótájékoztatón Michl József polgármester elmondta: - nagy öröm amikor egy új sportág jelenik meg a városban, különösen amikor egy ilyen izgalmas, részben technikai és főként komolyan erőnléti sportágról van szó. Mivel a versenyzők egészen Naszályig eljutnak majd, így az eseménynek kistérségi szinten is nagy jelentősége van. A polgármester hozzátette: - Tata csodás környezetet biztosít az indulóknak és a szurkolóknak, így már most nagy a valószínűsége annak, hogy ebből a versenyből sorozat lesz. Az esemény lebonyolításának összetettségére utalva Michl József külön köszönetet mondott a Tatai Rendőrkapitányságnak, a Közterület-felügyeletnek, a Polgárőrségnek, a Magyar Közútnak, a Tatai Városkapu Zrt.-nek, valamint Naszály Önkormányzatának a jó együttműködésért, és mindazon erőfeszítéseikért, amelyek lehetővé teszik egy ilyen nagyszabású sportesemény megszervezését, kivitelezését.

A verseny férfi/női egyéni, valamint férfi/női és vegyes váltóban (3 fő) is teljesíthető a juniortól (16 év) a veterán korosztályig.

A verseny távjai:

-1,9 km úszás a tatai Öreg-tó vizében,

-90 km kerékpározás és

-21 km futás.

Limitidő: 7 óra 30 perc a célba érkezéshez.

A versenyen chipes időmérés lesz, melyet az EVOCHIP csapata végez majd. Minden szintidőn belül befutó egyéni és váltó középtávú versenyző, érmet és egyedi Finisher pólót kap ajándékba. Az egyéni kategóriák dobogósai külön érmet és tárgyjutalmat, a győztesek kupát kapnak. A versenyen az egyéni abszolút 1-3.(férfi és női) helyezettjei pénzdíjazásban részesülnek. A szervezők a versenyen az egyéni nevezők létszámát 400 főben, a váltó csapatok létszámát 100 csapatban maximalizálták.

A nevezési díj tartalmazza:

-Finisher pólót a szintidőn belül célba érkező versenyzőknek,

-Rajtcsomagot,

-Komplett frissítést (HIGH-5),

-Chipes időmérést,

-Orvosi felügyeletet a verseny ideje alatt,

-Teljes útlezárást a kerékpáros pályán,

-Részvételt a pénteki tészta partin,

-Egyedi befutóérmet, és

-Ingyenesen letölthető képeket a verseny után az oldlakeman3athlon.hu-ról.

A tatai verseny megrendezésével a Footour SE régi álma válik valóra, az egyesület több mint 3 éves munkájával mára kivívta azt a szakmai szintet és elismerést, amely alapján alkalmas egy ilyen verseny szervezésére. A sajtótájékoztatón Róth Balázs, a Footour SE elnöke elmondta:- a versenyközpontot a Kastély-téren fogják kiépíteni. A rajt az Új Kajakház Ökoturisztikai Központtól indul majd az úszással. Az Öreg-tó vizében egy úszósávot alakítanak ki bólyákkal és kajakokkal, egészen a Keresztelő Szent János szoborig. A vízi szakaszt követően a versenyzők kerékpárra szállnak, és Tata valamint Naszály között 6 körön át teljesítik a 90 km-es távot, majd lefutják a félmaratoni távot 4 körben, a tóparton kijelölt útvonalon.

A verseny különleges látványosságot nyújt nemcsak a versenyzők, hanem a szurkolók, érdeklődők számára is. A megmérettetés ideje alatt számos program is szolgálja a kikapcsolódást, a Kastély téren egy Triatlon Expóval várják a vendégeket különböző bemutatókkal és vendégekkel, emellett pedig WBO gyerekfutást is szerveznek majd. Az Old Lake Man Kupán több ismert sportoló és magyar bajnok is indul, a tervek szerint Flander Márton és Zelinka Gabriella magyar bajnokok, valamint Kovács Kokó István olimpiai és világbajnok ökölvívó is teljesíteni fogja a távot.

A versenyről további aktuális információkat az oldlakeman3athlon.hu weboldalon találnak.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió