Duatlon Európa-bajnokság

 
A Duatlon Európa-bajokság második napján ismét kitettek magukért az oroszlányiak. Az ORTRI-s Szalay Szandra felnőtt nronz-, Pap Eszter és Balogh Barbara junior aranyéremmel térhetett haza. (2009.05.25.)
A Duatlon Európa-bajokság második napján ismét kitettek magukért az oroszlányiak. Az ORTRI-s Szalay Szandra felnőtt nronz-, Pap Eszter és Balogh Barbara junior aranyéremmel térhetett haza. (2009.05.25.)
 
A Szalay Szandra, Varga Réka, Kovács Zsófia trió a felnőtteknél bronz-, a Pap Eszter, Balogh Barbara, Dudás Eszter hármas a junioroknál aranyérmes lett női váltóban a Lágymányosi-öbölben zajló duatlon Európa-bajnokságon.
Licskó Csaba szakágvezető reményeit ezáltal mindkét egység valóra váltotta, a felnőttektől ugyanis dobogós helyezést, míg a junioroktól győzelmet várt a szakvezető. A váltók mindegyik tagjának 2 km-t kellett futnia, majd 8 km-t kerékpároznia, végül újabb 1 km-t futnia.
 
A felnőtteknél az első versenyzők első futása máris döntőnek bizonyult, a francia és az orosz váltó meglépett a riválisoktól, így a bringázásra két bolyra szakadt a mezőny. A második futás alkalmával az élen a francia lány leszakította az oroszt, de ugyanez sikerült Szalaynak is olasz és spanyol riválisával szemben. Ettől kezdve a váltók teljesen külön mozogtak, a közel félperces különbségek mintha állandósultak volna, vagy még nőttek is. Ezen sem a második, sem a befutó versenyzők nem tudtak változtatni, azaz viszonylag korán egyértelművé vált a dobogós helyezések elosztása.
 
A junioroknál jóval nagyobb verseny zajlott az élen. A magyar nyitóember, a szombaton egyéniben ezüstérmes Pap Eszter alig 5 másodperces előnyt szerzett az orosz, cseh, szlovén trióval szemben. Ez a különbség mit sem változott Balogh Barbara első futása után, a kerékpározás során viszont leszakadt a cseh versenyző, majd a második futásnál a másik két vetélytárs sem bírta a tempót. A szombaton bronzérmes Dudás Eszter eleinte őrizte előnyét, de kerékpáron ismét összerázódott a magyar-szlovén-orosz tandem. A mindent eldöntő 1 km-es futás viszont igazi magyar diadalmenetet hozott: Dudás a táv rövidségéhez képest óriási előnnyel hozta be első helyre a hazai stafétát.
 
DUATLON-EB
EREDMÉNYEK, NŐI VÁLTÓ Felnőtt: 1. Franciaország 1:14:44 ó 2. Oroszország 1:15:45 3. Magyarország (Szalay Szandra, Varga Réka, Kovács Zsófia) 1:16:08
Junior: 1. Magyarország (Pap Eszter, Balogh Barbara, Dudás Eszter) 1:17:33 ó 2. Szlovénia 1:18:09 3. Oroszország 1:18:24 4. Magyarország II. (Herendi Borbála, Szakály Zsófia, Takács Anna) 1:19:09 (MTI)
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió