Duatlon Eb: Papp Eszter ezüstérmes

 
A brit Vicky Graves gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott a junior lányoknál, ahol az oroszlányi Pap Eszter révén ezüstöt, míg Dudás Eszternek köszönhetően bronzérmet ünnepelhettünk. (2009.05.23.)
A brit Vicky Graves gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott a junior lányoknál, ahol az oroszlányi Pap Eszter révén ezüstöt, míg Dudás Eszternek köszönhetően bronzérmet ünnepelhettünk. (2009.05.23.)
 
Elkezdődött hát minden idők legnagyobb mezőnyét felvonultató Duatlon Európa-bajnoksága Budapesten, a Kopaszi-gáton. Felvezetésként, a délelőtti órákban gyermek és serdülő korcsoportos futamokat rendeztek, majd a junior korcsoport képviselői már a kontinens-bajnoki érmekért küzdöttek.
 
A junior leányokat 9 országból szólították oda a rajthoz. Az 5 km futás megkezdése után a britek tavalyi Eb-ezüstérmese, Vicky Graves nem akarta a véletlenre bízni dolgot, ott haladt a csoport élén. A kerékpározás megkezdése előtt Pap Eszterrel robbantottak, így ketten ülhettek elsőként a bringára. Szökésük a harmadik kör elejéig élt, ekkor ugyanis Graves továbbment, míg Papot befogták az üldözők. A befejező 2,5 km-es futáson nem történt csoda, Graves-t nem lehetett utolérni. A dobogó másik két fokára, a közönség nagy örömére két magyar lány, Pap Eszter és Dudás Eszter állhatott fel.
 Licskó Csaba, a magyar válogatott kapitány, egyben az oroszlányi ORTRI vezetőedzője elégedett volt a lányok teljesítményével, különösen klubja tehetségével, Papp Eszterrel. Kisé azért szomorú is volt a kiváló szakvezető. Az aranyéremre elsőszámú esélyes, a szintén oroszlányi Balogh Barbara ezúttal „csak” az 5. helyen végzett.
 
Eredmények, junior női: 1. Vicky Graves (brit) 1:04:38, 2. Pap Eszter (magyar) 1:05:26, 3. Dudás Eszter (magyar) 1:05:35, …5. Balogh Barbara (magyar) 1:05:55, 6. Varga Réka (magyar) 1:05:55, 7. Takács Anna (magyar) 1:05:56, …12. Szakály Zsófia (magyar) 1:06:12.
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió