Több mint hatezren a Gerecsében

 
Az idén először rendezték meg úgy a Gerecse 50 teljesítménytúrát - valamint a 30, a 20, és a 10 kilométerest is -, hogy nem lehetett a helyszínen nevezni. (2017.04.17)

Hatezren a Gerecse 50-en


Gördülékenyen kezdődhetett a megmérettetés, ugyanakkor Tatabányán, a Jubileum-parkban nem született újabb rekord. Amíg 2016-ban csaknem 10 000 résztvevője volt a négy túrának, addig az idei évben kicsivel több mint hatezren.

Horváth Zoltán főszervező elmondta, hogy az idei évben az 50 kilométeres távnak 2099-en vágtak neki, a 30-nak 860-nak, a 20-nak 2005-en, a 10-nek pedig 1102-en. Ez jóval kevesebb, mint az előzetes nevezésnél regisztrált szám, de közelít az ideálishoz; ahhoz, amit az erdő teherbíró képessége elbír maradandó sérülés nélkül. Ebben egyeztek meg az illetékes hatósággal.

Amíg a kilométereket rótták a túrázók - szerencsére az időjárás megkegyelmezett nekik, a fenyegető eső elmaradt -, a Jubileum-parkban különféle érdekes játékokat próbálhattak ki a rájuk várók, és Törptúrán vehettek részt a Tatabányai Városi Szabadidősport Szövetség jóvoltából.

kemma.hu

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió