Nem lesz helyszíni nevezés a Gerecse 50-en

 
A XXXVI. Gerecse 50 - valamint 30, 20, 10 - teljesítménytúra időpontja a hagyományoknak megfelelően április harmadik szombatja, azaz április 15. A négy távra 8000 főt fogadnak összesen, helyszíni nevezésre az idén nem lesz lehetőség. (2017.01.26)

Gerecse 50 - harminchatodszor

– A rendezők, vagyis a KEM SZÖSZ Természetbarát Szövetség és a Magyar Természetjáró Szövetség a tavalyi magas részvételi szám csökkentése mellett döntöttek – tudtuk meg Horváth Zoltántól, aki a kezdetektől, tehát több mint három és fél évtizede a túra főszervezője. Hozzátette, hogy a természetvédelmi és környezetvédelmi ajánlásokat is figyelembe vették, majd 8000 főben állapították meg a négy távon a résztvevők együttes számát. Így kevesebb lesz a "torlódás", több marad a túrázás élményéből.

– Hogyan tudják betartatni a döntést?
– Természetesen nem szeretnénk, hogy valaki akár több száz kilométert is utazzon és Tatabányán, a Jubileum parkban tudja meg, hogy nem gyalogolhat. Ezért gondoltuk úgy, hogy 2017-ben, először a Gerecse 50 történetében, csak online nevezéseket fogadunk el. Helyszíni nevezésre nem lesz lehetőség.

– Meddig lehet nevezni?
– Január 10-étől a www.gerecse50.hu honlapon a legfrisebbek már be is neveztek, az utolsó nap április 10., hétfő. Március 10-éig 20 százalék a kedvezmény. Csoportoknak érdemes együtt bejelentkezni.

– Az egyes távokon mennyien vehetnek részt?
– Ötven kilométeren 2500, harmincon 1000, húsz kilométeren 2500, a legrövidebb, tíz kilométeres távon pedig 2000 túrázót várunk. Az eddigiekhez hasonlóan számítunk arra, hogy a családtagok kellemesen töltik el az időt a Jubileum parkban, a rajt-cél állomáson, amíg a túrákra vállalkozók visszatérnek. A társrendező Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség szervezi ezúttal is a programokat.

Forrás: kemma.hu

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió