Felhívás - gályarab-emléktúra

 
A reformáció elindulásának 500 éves évfordulóján emléktúrákkal szeretnénk tisztelegni azok előtt a gályarab prédikátorok előtt, akiket a pozsonyi vértörvényszék elé beidéztek, majd gályarabságba hurcoltak, sok-sok szenvedést, áldozatot hozva hitükért, egyházunkért, a Krisztus evangéliumáért. (2017.04.01)

Gályarab emléktúra

 

A Tatai Református Egyházmegyében 5 gyülekezet (Ács, Szőny, Császár, Szend, Kocs) lelkésze szenvedett gályarabságot. A reformáció fél évezredes évfordulója alkalmából 2, egyenként 15-15 km-es túra keretében szeretnénk e gyülekezeteket, s a gályarab prédikátorok emlékhelyeit felkeresni.

Az első emléktúra időpontja: május 6., szombat. Rajt: ácsi református templom előtt (Ács, Fő u. 71) Cél: szőnyi református templom (Komárom-Szőny, Kossuth u. 66.) Táv: kb. 15 km. Előnevezés április 20-ig lehetséges, az alábbi email címen: bakajg@gmail.com, vagy az alábbi telefonszámon: 06-30-200-9393, melyben kérjük feltüntetni a nevező nevét, címét, elérhetőségét. Az előnevezettek részvételi díja 500.-Ft, melyet a helyszínen, a rajtnál kérünk befizetni. A helyszíni nevezés díja: 1000.-Ft. Nevezni, illetve regisztrálni a rajtnál reggel 8-tól 10-ig lehet.

A távot gyalogolva, futva, nordic walkinggal, és kerékpárral is lehet teljesíteni. (A kerékpárosok figyelmét felhívjuk arra, hogy a vasúti felüljáróknál a kerékpárt lépcsőkön kell felvinni!) A túra útvonala a forgalmas utakat kikerülve,  nagyrészt kijelölt túraútvonalon, a Duna-menti kerékpárúton, csodálatos környezetben halad. Minden résztvevőnek a rajtnál térképet biztosítunk. Szintidő nincs, de az ácsi elindulást úgy kell időzíteni, hogy a  szőnyi célállomás délután 3-kor zár.

A nevezési díj tartalmazza:

- a  szőnyi célállomástól az ácsi rajtig történő visszaszállítás költségét;

- emléklapot;

- frissítést a Monostori-erődnél és a célban;

- térképet.

A második emléktúra időpontja előreláthatólag szeptember 16. szombat. Ez Császárról indul, és Szend érintésével Kocsra érkezik. Ennek részleteiről később fogunk tájékoztatást adni.

A túrákról érdeklődni lehet az alábbi telefonszámon: 06-30-446-2118.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Darányiné Csonka Valéria

ref. lelkész

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió