Csúcs volt a Gerecse 50 teljesítménytúra

 
A Komárom-Esztergom Megyei Természetbarát Szövetség és a Tatabányai Szabadidősport Szövetség közösen rendezte meg a XXVII. Gerecse teljesítmény túrát. Az 50 km-es, 20 km-es és 10 km-es távokon összesen 3682-en túráztak. Ennyien még soha nem vettek részt a népszerű eseményen.  Az 50 km-en 2255 fő, a 20 km-en 1118 fő és a 10 km-en 309 fő indult.Képünkön a főrendező Horváth Zoltán Tóth Ferenc újságíróval. (2008. 04. 19.)

A főrendező, Horváth Zoltán szombat reggel azt hitte, álmodik, a tatabányai Jubileum-Parkba ömlött a túrázók tömege. Amikor a HUNRUN.COM stábja megérkezett a XXVII. Gerecse 50 Teljesítménytúra rajthelyére, már kétezer fölött volt a 10, 20, 50 km-es útvonalon, a pályán gyaloglók, sétálók, kocogók száma. A főrendező és közel 100 fős stábja azonban állta a sarat, az indulásra jelentkezők rohamában. Tatabánya -Újváros utcáin túrázók tömege közelített a Gerecse oldalához, hogy ki-ki az általa választott távon, a zuhogó esőben először a János-forrást érintve, ugyancsak állja a sarat. Legalábbis a kezdeti órákban.

 A 3 útvonalon és a rajt-célban összesen 100 rendező gondoskodott a túrázókról .A Vulkán TSE és a Vértes Volán SE természetjárói mindent megtettek, hogy a rengeteg túrázó jól érezze magát és teljesíteni tudja a vállalt túrát.

27 év alatt 42.673-an indultak és 39.430-an teljesítették sikeresen az 50 km-t. 11 fő mind a 27 alakalommal sikeresen vett részt a túrán.

Név szerint: Hluchany József Győrből, Krenner Antal Vértesszőlősről ,Szabó András Süttőről, Juhász Imre , Kovalik Béla , Schréder Tibor , Szabó Elemés , Szabó Szilárd Budapestről , Holczhacker József , Vadócz Péter és Wiszt Ferenc Tatabányáról.

 A tatabányai Lavina túrabolt a Komárom-Esztergom megyei „27-szereseknek” ajándékutalványt ajánlott fel, de minden teljesítőnek 15% vásárlási kedvezményt adnak akik a teljesítményt igazolólapukkal egyetemben térnek be vásárolni az üzletbe!
 A Gerecse túrákon az ország közel 2oo helységéből jöttek túrázni. Iskolai csoportok is szép számmal vettek részt a 2o km-en, pl. Enyingről 45 fő, Komáromból 4o fő , Bajról 35 fő.

Sporttörténetileg is érdekes, hogy első alkalommal on-line élő közvetítés volt a túráról és az összeállítás valamint közel kétezer fotó meg is tekinthető a www.hunrun.com weboldalon. Az IFELORE vagyis az ifjúsági elsősegélynyújtó csoport tagjai az ellenőrző állomásokon nyújtottak sok sok segitséget a túrázóknak.A Jubileum Park méltó színhelye volt a nagy létszámú túra rajtjának és céljának.
Köszönetet érdemelnek a 3 útvonalat újra jelzők, lefestők is és a szinvonalas térképes rajtlapot készitők is.

 Öröm volt tapasztalni ,hogy a többség a túra után úgy köszönt el , hogy jövőre 2oo8 április harmadik szombatján ismét túráznak a Gerecse jelzett turista útjain!
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió