Tenisz: „Maradjunk együtt, erősödjünk!”

 
A baljós meteorológia előrejelzések ellenére esőtől mentesen zárult Tatán a Cseke-ligeti teniszcentrumban a XVII. Old Boy’s Tenisztalálkozó. A szeniorok bajnokságán a nyergesújfaluiak, tatabányaiak és a tataiak szerezték a legtöbb érmet. (2008.09.14.)

A baljós meteorológia előrejelzések ellenére esőtől mentesen zárult Tatán a Cseke-ligeti teniszcentrumban a XVII. Old Boy’s Tenisztalálkozó. A szeniorok bajnokságán a nyergesújfaluiak, tatabányaiak és a tataiak szerezték a legtöbb érmet. (2008.09.14.)

 

Voltak meglepetések a 17. találkozón is. A komáromiak jeles párosa (Mózes Pál, Borbély László) például hamar elbúcsúzott a küzdelmektől. Mózes Pali meg is jegyezte: – nem lehet felkészületlenül eljönni egy ilyen rangos versenyre. Az ellenfelek egyre jobbak, ezért többet kell tréningezni az old boy’s előtt. Megígérhetjük, hogy jövőre kiküszöböljük ezt a csorbát.
Borosné Neusinger Gabriella (párosban az örökös első) most sérülés miatt nem indult a viadalon. Azért ott szurkolt a többieknek, ám kisé elszorult a szíve, hogy nem léphetett pályára. Mindenkori páros társa, Csatay Ferencné viszont alkalmi párjával is diadalmaskodott.
Kiegyensúlyozott teljesítmény jellemzi évről évre Hornyiczkiné Kispál Zsuzsát 2006-ban első, 2007-ben 3. lett, most ismét visszaszerezte trónját. Ipach Róbert is csúcsra ért. Az utóbbi két évben a 3. helyen végzett, most viszont aranyérmes lett. De hogyan? A döntőben már 5:0-ra vezetett, aztán csak a hosszabbításban tudta legyűrni kőkeményen küzdő ellenfelét, Gajtkó Gézát. Méltán kaptak nagy tapsot a szép, ám rendkívül hosszú derbi végén. Jellemző, hogy a többi pályán már jóval korábban befejeződtek a finálék, így a más kategóriák érmesei nyugodtan szurkolhattak a maratoni csata hőseinek.

Wéber Tibor, a Tata Városi Teniszklub Egyesület elnöke, a verseny házigazdája nemcsak a rendezésben jeleskedett, de szokásához híven ismét érmet szerzett. Felesége, Jutka viszont ezúttal nem vett részt a találkozón. Pedig ő rendre jól szerepel ezeken a versenyeken Tavaly például egyéniben és párosban is ezüstérmes lett.

Volt még egy nagy hiányzója az eseménynek. Tolvaj József, a különleges ételek remek szakácsa, aki súlyos betegsége miatt nem keverhette a kondért. Ezúton kívánunk számára teljes felgyógyulást. Remélhetőleg jövőre már ott lesz a 18 találkozón, ha vendégként is, de ott kell lennie. Megszokták jelenlétét a derék szenior korú teniszezők.  
Dr. Farkas Károly, a verseny fővédnöke szokásához híven jókedvűen szólt mindenkihez. Kérdésünkre, hogy miért nem lép már pályára, tömören válaszolt: – Sajnos, mindenkori párom, Marosi László (Zümi, a Carbonex Tatabánya NB I-es kézilabdacsapatának a trénere, és bajnoki meccsük volt – a szerk.) nem ér rá, én pedig hűséges típus vagyok. Akkor én sem indulok, remélem jövőre összejön újra a duónk. Egyébként nagyon jó a színvonal, és annak örülök, hogy közel annyian vesznek részt a versenyen, mint tavaly. Egyre nehezebb ezeket a viadalokat megrendezni, hiszen egyre kevesebb a szponzor, a támogató.
 Pedig a fővédnök alaposan készült a versenyre, hetente háromszor tréningezik az edzőtáborban. A mostani kiváló hangulatnak viszont nagyon örül, no és annak, hogy ismét tágult a verseny „hatóköre”, hiszen még Balatonfüredről is jöttek teniszezni. A hogyan továbbra is válaszolt dr. Farkas Károly: – Egyértelmű, hogy lesz folytatás. Erre a teniszezők igénye a válasz. Ők már hónapokkal a versenyek előtt keresnek telefonon, hogy mikor lesz az old boy’s időpontja. Szeretik ezt az eseményt,m mert baráti, családias hangulata van. No és a versenyszellem is vezérli őket.
 
Az ünnepélyes eredményhirdetésen Horváthy Lóránt, a megyei teniszszövetség elnöke (egyben a KEM SZÖSZ elnöke is) adta át a helyezetteknek a serlegeket és az érmeket.
– A fővédnök úr a verseny megnyitóján elmondta, hogy megrendelte a jó időt – mondta Horváthy Lóránt. – Így lett, de nem csak ennek örülhetünk. Ismét bebizonyosodott, hogy szükség van erre a szép hagyományokra visszatekintő viadalra. Apró ki gondok mindig vannak, de kijelenthetem, színvonalas versenyen vagyunk túl. Kicsit most szerényebb körülmények között, de ahogy látom, ugyanolyan lelkesedéssel küzdöttek a pályán, mint az első old boy’s-on. Szeretném, ha együtt maradna ez a csapat, erősödjünk tovább.
Végeredmény:
 
Női egyéni: 1. Hornyiczkiné Kispál Zsuzsa (Tatabánya), 2. Csatay Ferencné (Tata), 3. Gouthné Fodermayer Edit (Tata), 4. Vargáné Margó (Tatabánya).
Női páros: 1. Vargáné Margó, Csatay Ferencné. 2. Vargáné Hajni (Tatabánya, Hornyiczkiné Kispál Zsuzsa. 3. Joós Magdolna (Tata), Puss Gabriella (Tata).                 
Férfiak:
40 - 44 évesek: 1. Vankó Gábor (Tatabánya), 2. Dóra András (Tatabánya), 3. Németh Tamás és Bárczi István (mindkettő Balatonfüred).
45 - 49 évesek: 1. Ipach Róbert (Tata), 2. Gajtkó Géza (Csolnok), 3. Héjjas Mihály (Nyergesújfalu) és Lassu Imre (Dorog).
50 – 54 évesek: 1. Pánya Sándor (Nyergesújfalu), 2. Fegyveres Péter (Tatabánya), 3. Varró Gyula (Nyergesújfalu) és Kara Ernő (Almásfüzitő).
55 - 59 évesek: 1. 1. Török Tamás (Esztergom), 2. Mezei József (Nyergesújfalu), 3. Major Tibor (Oroszlány) és Wéber Tibor (Tata). 
60 - 64 évesek: 1. dr. Hertel Imre (Nyergesújfalu), 2. Marics László (Komárom), 3. H. Nagy Ferenc (Tatabánya) és dr. Szépvölgyi János (Tatabánya).
65 éven felűliek: 1. Pataki László (Nyergesújfalu), 2. Bordi András (Oroszlány),                dr. Zilahi Bertalan (Ács) és Szabó Mihály (Nyergesújfalu).
Férfi páros, 110 év alatt (a párok életkorának összege): 1. Pánya Sándor, Varró Gyula (mindkettő Nyergesújfalu), 2. Dobó Lajos (Balatonfüred), Dóra András (Tatabánya), 3. Bernáth Pál, Németh Tamás (mindkettő Balatonfüred) és Csapó Jenő (Ács), Hornyiczki Ferenc (Tatabánya).
Férfi páros, 110 év felett (a párok életkorának összege): 1. Héjjas Mihály, Pataki László (mindkettő Nyergesújfalu), 2. Szabó Zsolt, Szabó Mihály (mindkettő Nyergesújfalu), 3. Balogh Mihály, Fegyveres Péter (mindkettő Tatabánya) és Dömötör András, Marics László (mindkettő Komárom).
 
A hagyományoknak megfelelően ezúttal is kiadták a különlegességek különdíjait. A pihe hölgy (legkisebb súlyú) hölgy címet Hornyiczkiné Kispál Zsuzsanna (56 kg) érdemelte ki. A nehézsúlyú teniszező: Komjáti Lajos (Tata, 128 kg). A verseny rangidőse: Kádár József 74 éves.
 
XVII. Old Boy’s Tenisztalálkozó szponzorai
Kemobil Rt. Tata
Terminál ’94 Kft. Vértesszölős
Büki és Társa Kft. Ács
Gyermely Rt.
Vértes Volán Zrt.
Vita-Sütő Kft. Komárom
Geotech Kft. Tatabánya
Dialcont Kft. Tatabánya
Güntner-Tata Hűtőtechnika Kft.
Tata Városi Tenisz Klub
 
A verseny később írunk még, és közöljük az arról készült további fotókat is
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió