Tájfutó Hungária Kupa Tatán

 
 Tata ismét nagyszabású versenynek ad otthont július 2-6-ig. A vizek városában rendezik a   2008. évi nemzetközi tájfutó Hungária Kupát, ami egyben Világ Kupa forduló is, amelynek Tata és környéke lesz a helyszíne. (2008.06.29.)
Tájfutó Hungária Kupa Tatán
Ilyen nagyszabású verseny még nem volt a térségben
 
Tata ismét nagyszabású versenynek ad otthont július 2-6-ig. A vizek városában rendezik a   2008. évi nemzetközi tájfutó Hungária Kupát, ami egyben Világ Kupa forduló is, amelynek Tata és környéke lesz a helyszíne. (2008.06.29.)
 
Tata ismét nagyszabású versenynek ad otthont Július 2-6-ig. A vizek városában rendezik a   2008. évi nemzetközi tájfutó Hungária Kupát, amelyre már most 22 ország (134 egyesület) 1150 sportolója nevezett. Az esemény egyben Világ Kupa forduló is, amelynek Tata és környéke lesz a helyszíne.
 
 Az eseményt a Szegedi Vasutas Egyesület rendezi, amely Körmendi Miklóst, a tatai Megalódusz SE felügyelő bizottságának elnökét kérte fel, hogy segítsen a szervezési munkálatokban. Számára mindez nem jelent nagy nehézséget, hiszen valamikor jó nevű tájfutó volt, a Tata környéki terepet ismeri mint a tenyerét.
– Régi barátságban vagyok a szegediekkel, és elvállaltam a felkérést – mondta Körmendi Miklós, aki a verseny szervező bizottságának is a tagja. – Biztos vagyok benne, hogy nagyon látványos és színvonalas viadalokat látnak majd az érdeklődők. Tatán és környékén ilyen nagyszabású tájfutó versenyt még soha nem rendeztek. Talán a 70-es években volt egy hasonló, de nem ilyen magas nevezési létszámmal. Örvendetes, hogy a Hungária Kupa három települését érintő helységek vezetői támogatják az eseményt. A verseny fővédnöke Michl József, Tata polgármestere, védnökei pedig a dunaszentmiklósi és a tarjáni polgármester, Pogrányi Pál illetve Jelli János.
 
Körmendi Miklós most állandóan úton van. Ilyen nagyszabású versenyt alaposan elő kell készíteni. A Hungária Kupa versenykiírását már kívülről fújja. Ezek szerint a viadal első két napját  (július 2-3) Tarján térségében, a harmadik versenynapot (július 4.) Tatán a Cseke-tó és az Öreg-tó környékén, a negyediket valamint az ötödiket  pedig Dunaszentmiklós térségében rendezik meg.
Tata szempontjából idegenforgalomnak sem utolsó a Hungária Kupa. A versenyek után és közben az aktív pihenést a versenyzők és kísérőik (edzők, családtagok) a városban és közelében fogják eltölteni. A szervezők véleménye szerint  a tájfutók közül a verseny napjain délutánonként 3-400-an  néhány órára kilátogatnak többek között  a Fényes-fürdőre is. Ezért is kapnak belépő kedvezményt a fürdő vezetésétől.
 
A tatai versenynapot a város legszebb részein rendezik meg,  azaz a Cseke-tó és (Angolpark) környéke, az edzőtábor, a Baji út a kertvárosi városrész a kis- fenyvessel, a Tatai-tó partja a Grill étteremtől az Öreg-tó Camping által határolt területen. Körmendi Miklós még elmondta, hogy a 3. napi parkversenyen a tatai iskolásoknak (az nem gond, ha más településen lakik) és a városban élőknek nem kell nevezési díjat fizetniük.
 
A Hungária Kupa versenyprogramja
Június 30.              06:00-22:00 jelentkezés, terepbemutató
Július 1.                09:00-22:00 jelentkezés, terepbemutató
Július 2.                1. nap normáltáv, WRE, kiemelt rangsoroló
Július 3.                2. nap normáltáv
Július 4.                3. nap parkverseny, rövidtáv
Július 5.                4. nap középtáv, kiemelt rangsoroló, Simon Lajos emlékverseny
Július 6.                5. nap normáltáv, vadászrajt
Rajtidő:                       Minden nap 9.30
 
Kiegészítő versenyek
Július 3.                2. nap                    Tájkerékpár 15:00-tól (1500 Ft/6 EUR)
Július 4.                3. nap                    Mobile-O 11:00-tól (1000 Ft/4 EUR)
                                                         Tájtriatlon 15:00-tól (2500 Ft/10 EUR)
                                                         Mikrosprint 18:00-tól (500 Ft/2 EUR)
Július 5.             4. nap                       GPS futam 12:00-tól (1000 Ft/4 EUR)
                                                         Trail-O 13:00-tól (500 Ft/2 EUR)
                                                         Tájkerékpár 15:00-tól (1500 Ft/6 EUR)
 
 
Önerőre utalva
 
Kevés olyan sportág van, amely ennyire egyéni jellegű lenne, mint a tájékozódási futás, mert a rajt pillanatától kezdve a célba futásig a versenyző teljesen önerejére van utalva, kizárólag egyedül dönti el, hogy milyen iramban, milyen irányban fut, és esetleg ellenfelével találkozva milyen taktikát alkalmaz. Edzője verseny közben sohasem láthatja. Ennek, a mondhatni szélsőségesen egyéni sportágnak kettős arculata van: a hosszútávfutás és a tájékozódás.
 
Péntek Sándor
 
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió