Mucsi Mihály Európa-bajnok

 
A Tatai Tájékozódási futó és Tömegsport Egyesület rádiós tájékozódási futói remekül szerepeltek az országos bajnokságon. Az Európa-bajnokságon pedig Mucsi Mihály aranyérmes lett. (2013.10.04.)

A Tatai Tájékozódási futó és Tömegsport Egyesület rádiós tájékozódási futói remekül szerepeltek az országos bajnokságon. Az Európa-bajnokságon pedig Mucsi Mihály aranyérmes lett. (2013.10.04.)


 

Radics Anna a 3. helyen végzett korcsoportjában, Brunner Sándor (aki egyébként önkormányzati képviselő) két kategóriában is jeleskedett, egy ezüst és egy aranyéremmel térhetett haza Mátrafüredről. Mucsi Mihály pedig két aranyérmet könyvelhetett el, és a napokban még Európa-bajnoki címet is szerzett a lengyelországi Klodzko Valleyban.

A Foxoring versenyszámban lett Európa legjobbja, de a többi kategóriában is szép eredményeket ért el. A sprint versenyszámban 4., URH-ban 15., RH-ban 9. lett.
Mucsi Mihály szerény fiatalember, aki a rádiós tájékozódási futással 12 évesen ismerkedett meg Nyergesújfalun.  1988-ban, a Svájcban rendezett világbajnokságon, ifjúsági kategóriában ezüstérmet szerzett.

– Ezután több évet kihagytam, aztán 2008-tól ismét csatasorba álltam, azóta rendre részt veszek a világversenyeken, ám 2013-ig nem sikerült dobogós helyezést elérnem. Most viszont igazán kijött a lépés, a 26 ország részvételével rendezett Európa-bajnokságon – ismertette Mucsi Mihály, aki a rádiós tájfutás mellett szabadidejében a klasszikus tájfutó versenyeken és hegyi futóversenyeken is szívesen vesz részt. Elmondta még, nagy öröm számára, hogy ennyi felkészülés után Európa-bajnoki címmel térhetett haza.

                                                                                                                             Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió