Elpártolt a horgászszerencse

 
Bár igen népes, 57 fős mezőny gyűlt össze a Környei Horgász Egyesület által a Nemzetiségi és Sörfesztivál részeként meghirdetett versenyre a tóparton, a rendelkezésükre álló idő alatt csupán tizenhárom nevező mellől nem pártolt el a horgászszerencse, a többieknek ezúttal egyetlen hal sem akadt a horgukra, vagy a mennyiséget érdemtelennek tartották a mérlegelésre. (2017.07.11)

Horgászverseny Környén

Míg a korábbi években rendre „hátul” bizonyultak sikeresebbnek a horgászok, addig idén a móló környékén kaptak jobban a halak, s bár a gáton horgászó Haffner János is büszkélkedett egy ponttyal, az a kopoltyús már jó ideje nem lubickolt…

A tizenhárom sikeres horgász végül összességében 36.75 kilónyi halat gyűjtött be – hangzott el az eredményhirdetéskor Török Mihály elnöktől. A legtöbbet, az összmennyiség harmadát Csóka Gábor fogta ki (12 kiló 22 deka), így elnyerte a vándorserleget, valamint a legnagyobb halért, egy 4.15 kilós amurért is tekintélyes méretű kupával, no meg a Fisch Kft. ajándékaival gazdagodott. Összsúlyban a második helyen végzett Laki Gyula, a harmadikon Holló János, negyedik lett Juhász János, ötödik Friedrich Gyula.

Mindemellett amíg a horgászok délelőtt méla lesben és csendben, a halakat nem zavarva bűvölték a vizet, addig a parton hagyományosan sürögtek-forogtak a nők és férfiak, s Pákozdi Ferenc alpolgármester irányításával rotyogtak a hatalmas kondérokban az ízletes falatok, hiszen az eredményhirdetés után elérkezett a gulyásparti ideje, s aki ellátogatott a tópartra, biztosan nem bánta meg. A szervezők hagyományosan az étkezés utáni, illetve akár az azt helyettesítő mozgási lehetőségről is gondoskodtak, hiszen miközben a vendégek jó része az ebédet kanalazgatta, addig Gubicza István már a kenuzást választóknak tartott eligazítást, majd kezdődhetett a vízre szállás, ami a rekkenő hőségben szép számmal vonzotta a gyerekeket, felnőtteket.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió