Országos bajnok a Géniusz SE Tata-Naszály csapata

 
November 2-5. között rendezték a Magyar Ifjúsági Sakk Csapatbajnokságot Szombathelyen. Horváth Csaba elnökségi tag összefoglalója szerint: A Géniusz SE Tata-Naszály csapata egy nagyon fiatal egységgel vágott neki az országos versenynek, mindössze 14,5 volt az átlag életkor, pedig 18 év a korhatár (2017.11.05)

 

Országos bajnok a Géniusz

 

A rendezvényen minden olyan klub részt vett, ahol komoly nevelőmunka folyik. A Géniusz SE története során először nyerte meg ezt a rangos eseményt, teljesen megérdemelten! A legerősebb csapatok ellen bizonyított, hisz összekerült a végül 2-6. helyen végzett egyesületekkel. Egyetlen vereségét a Szombathely csapatától szenvedte el a csapat, igaz ott is nagy balszerencse kellett hozzá, hisz már 2-0-ra vezetett.

 

Csapattagok:
1.tábla: Bohus Ádám Fide-mester (FM). Ádám 9 évesen került az egyesülethez, edzője Akóts Gábor Fide-mester. 7/3,5 ponttal tartotta az első táblát.
2. tábla: Jablonicky Martin Fide-mester (FM). Martin idén igazolt egyesülethez, hamar beilleszkedett, igazi csapattagnak bizonyult. 7/6 teljesítménye önmagáért beszél.
3. tábla: ifj. Gombócz Ferenc. Ferike évek óta tagja a régiós sakkiskolának, rengeteg sikert értek már el közösen. 7/4 pontot ért el úgy, hogy több ziccert benne hagyott a partijaiban. Fontos pillanatokban viszont oroszlánként küzdött.
4. tábla: Dibusz Domonkos. Domi már 9 évesen országos bronzérmet szerzett, edzője Mátrahalmi Tibor Fide-mester. Nem ez volt az élete versenye, de mindent beleadva harcolt, amikor a fél pontja kellett a bajnoki címhez.
5. tábla: Pásztor Balázs. A többszörös országos bajnok Géniuszunk hihetetlen teljesítményt nyújtott az 5. táblán, amivel tábladíjat is nyert. 7/6 pontjával nagyban hozzájárult ahhoz, hogy bajnok lehessen az Egyesület. Edzője Akóts Gábor Fide-mester.
6. tábla: Szücs Edina női-mesterjelölt (WCM): Edina 7/4,5 pontot szerzett, végig hatalmasat küzdött a tábláján. Sokkal több volt benne, mint ez a 4,5 pont, de ő is akkor tette oda magát, amikor arra nagy szükség volt. Edzője Pálkövi József nemzetközi mester.

 

Eredmények:
1. forduló: Decs – Géniusz SE: 1,5 – 4,5
2. forduló: Géniusz SE – Maróczy Géza SE: 5 – 1
3. MTK 2 – Géniusz SE: 1,5 – 4,5
4. Géniusz SE – Haladás VSE: 2,5 – 3,5
5. MTK 1 – Géniusz SE: 2,5 – 3,5
6. Géniusz SE – Miskolci Kisbocsok SSE: 3,5 – 2,5
7. Aquaréna Kőbánya SC – Géniusz SE: 2,5 – 3,5

 

Végeredmény: (23 csapat)
1. Géniusz SE Tata-Naszály (12 / 27)
2. Haladás VSE (12 / 25,5)
3. MTK 1. (10 / 30)

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió