Vadkerti Adél (Komárom) - hazánk legjobb golfozója

 
Az ifjú sportolónő 10 éves korában találkozott a golffal. A pályára édesapja vitte ki és ő egyből beleszeretett a sportba, rá tíz évre pedig már vezeti Magyarország női ranglistáját. (2020.08.27)

Vadkerti Adél - golf - Komárom - Komárom-Esztergom megye sportja - kemsport.huMint mondja, golfozni azért jó, mert az ember kint van a természetben és gyönyörű pályákon sportolhat. A golf hatalmas koncentrációt és fizikai erőnlétet igényel. Ahogy mondani szokás, fejben dől el minden, de persze rengeteg múlik a gyakorláson, időt, energiát kell belefektetni. Adél szerint a titok csupán annyi, el kell hinni, hogy a labdát oda tudjuk ütni, ahova kell. A Jókai Gimnáziumban érettségizett komáromi golf-tehetség jelenleg egyetemi tanulmányait végzi az Egyesület Államokban, ahol az észak-karolinai Elon Universityn szeptembertől kezdi meg utolsó évét, sportmenedzser szakon. Mint elárulta, számos versenytapasztalatot, élményt gyűjtött a tengerentúlon, és persze nagyon sok kapcsolatot épített ki az USA-ban.

- Az idei év eredményesnek mondható, hiszen sikerült két bajnoki címet is szereznem, illetve megvédenem. A magyar kupát immár harmadszor, a hazai bajnokságot pedig negyedszer sikerült megnyernem. A járványhelyzet miatt március óta itthon voltam, szinte minden nap játszottam. Egy év múlva az egyetem után szeretnék szponzorokat keresni és beindítani a profi pályafutásomat, de ha úgy adódik, akkor szeretnék a pályán menedzserként, vagy golf igazgatóként elhelyezkedni - nyilatkozta Böndicz Gergő tanítványa.

Vadkerti Adél szerint bárki elkezdheti ezt a családbarát sportot. Először mindenképpen edző segítségét kell kérni a helyes mozdulatok elsajátítására. Meg kell tanulni az ütők használatát, hiszen minden ütőnek más a röppályája. Van olyan, amely csak gurításra alkalmas, de létezik olyan is, amellyel hosszabbat vagy éppen rövidet kell ütni. A fiatal tehetség hangsúlyozta, tévhit, hogy a golf a gazdagok sportja, hiszen egy kezdő használt szett elérhető áron is hozzáférhető.

- Legközelebb novemberben jövök haza Komáromba. itthonról egyébként legjobban a családom, a barátaim, a kutyám, anyukám főztje és a Túró Rudi hiányzik - tette hozzá nevetve.

(forrás: komarom.hu)

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió