Pazar bokszgála a Pikantóban

 
Ideális idő fogadta a megszelídült Öreg-tóhoz érkezőket pünkösdkor. Már nyoma sem volt a napokkal ezelőtti fenyegető vízáradásnak, a homokzsákok is eltűntek. Az I. Pikantó Boxgála fellépői hajnalig szórakoztatták a szépszámú publikumot. (2010.05.24.)
Ideális idő fogadta a megszelídült Öreg-tóhoz érkezőket pünkösdkor. Már nyoma sem volt a napokkal ezelőtti fenyegető vízáradásnak, a homokzsákok is eltűntek. Az I. Pikantó Boxgála fellépői hajnalig szórakoztatták a szépszámú publikumot. (2010.05.24.)

 

Már a kezdés előtt fél órával mintegy ezren szorongtak a Pikantó Mediterán Grill és Szórakoztató Parkban. A Tatai Aréna SE (TASE) szervezte a pünkösdi ajándéknak szánt eseményt, belépőt nem is szedtek a nívós rendezvényre. Szalai Béla, a TASE elnöke  feleségével együtt az utolsó simítások közepette boldogan mesélték, hogy 24 órája érkeztek meg a lengyelországi tánc világbajnokságról, ahol az arénások elsöprő sikerrel szerepeltek. Szalai Vanessza például már harmadszor lett vb-aranyérmes, de kitett magáért a szintén első helyen végző Cardos Tucián, valamint a második helyen végző Boros Norbert, Lazányi Mónika és Balázs Dávid (két ezüstérmet is szerzett) járult hozzá a tataiak nagy sikeréhez. 

    – A fáradtság nem számít, valamennyien fellépünk a boxgálán, és most ahogy látom a nagy érdeklődést, újra frissnek érzem magam – mondta mosolyogva Vanessza, a tataiak üdvöskéje.

 Eljöttek a régi nagy megyei ökölvívók is, többek között Hetzmann Ferenc, Kovács Sándor, Harcsa Tibor, Turza Károly és Koltai József.  Rózsa András a fellépő tatabányaiak edzőjeként, Kalló László az arénások trénereként vett részt az eseményen. Természetesen a világhírű profi ökölvívó bíró, Flórián Béla, a TASE bunyósainak vezetőedzője és Kardos „Dudu” József is izgatottan várta az eseményt. Ami a nagy összetartó erő a régi ökölvívók között: valamennyien kötődnek Tatabányához és Tatához.

 Miközben minden pillanatban a verseny kezdetét jelző gongütésre vártak, a régi nagy harcosoktól megtudtuk, hogy nagy összejövetelre készülnek.
    – A 70. születésnapját ünneplő ökölvívó szakosztályunk tiszteletére szeretnénk megalapítani a Tatabányai Bányász Ökölvívó Baráti Kört, amely civil szervezetként működne a jövőben. Leendő körünk felvállalná a helyi ökölvívósport támogatásának ügyét is. A baráti körnek bárki tagja lehet, ezért is ezúton üzenünk régi társainknak, többek között Ferenczi Béninek, Molnár Miklósnak, Szabó Ferencnek, Cser Istvánnak, Straubinger Józsefnek, Ormos Jánosnak, és természetesen ott a helye köztünk Flórián Bélának, Kardos Józsefnek, Kuzma Csabának, no és Rózsa Bandinak is, aki a megyei ökölvívó-szövetség elnöke is az edzőség mellett – mondta Harcsa Tibor. – De aki csak szurkoló volt vagy szimpatizáns, azokat is szerezettel várjuk sorainkba.
   A nézők bánatára nem tudott részt venni a rendezvényen Hernádi László, aki éppen Szlovéniában versenyzett e napon, de jó hír a tataiaknak: a Fényes fürdőn, a tatai önkormányzat családi sportnapján, június 5-én találkozhatnak kedvencükkel. Kovács „Vipera” Attila IBO ökölvívó profi világbajnok sem tudott eljönni más elfoglaltsága miatt az eseményre.
 A TASE aranyos mazsorettei kezdték a nonstop műsort. A négyévesektől a tinikig varázslatos előadással szórakoztatták az egyre szaporodó közönséget. A tatai táncosok és testépítők is kitettek magukért. Különösen Boros Norbert, aki a tánc mellett ebben a sportágban is kimagasló tehetség.
 – Kellenek az ilyen események, mert közelebb hozzák egymáshoz az embereket, megkedvelik, megszeretik a sportot – hangsúlyozta Flórián Béla. – Megmondom őszintén, nem számítottam ekkora érdeklődésre, ezért már meg is született az ötlet, még idén lesz folytatása a Pikantó boxgálának.   

   A bunyósok a mestert igazolták. Remek meccseket láthattak a nézők. Különösen a helyiek vitézkedtek az öt klub (Aréna SE, Komárno, Oroszlány, Tatabányai SC, Újpest) vetélkedésében.

A következők képviselték kiválóan a tatai színeket, ők az élen végeztek
42 kg: Czifrik János
48 kg: Bartalos Krisztián
71 kg: Kórodi Jenő
75 kg: Papp Zsolt
Edzőjük: Kalló László
 A további győztesek:
30 kg:  Kulina Róbert (szlovák)
51 kg:  Szabacsi Richárd (Komárom)
54 kg:  Kollár László   (Komárom)
81 kg:  Balogh Gábor (Komárom)
69 kg:  Marczin Márió (Oroszlány)
 
Profi gála is volt ezen a nagyszerű napon. A mérkőzéseket Flórián Béla, a világ egyik legjobb és legfoglalkoztatottabb bírója vezette. Nagy ovációval fogadta a közönség Tata első profi ökölvívó rendezvényét.
A profi találkozóinak győztesei:
Váltósúly: Molnár Attila
Nagyváltó: Florin Cardos
Középsúly: Haaz László
Cirkáló: Hubert László
Nehéz: Szalai Viktor
Nehéz: Halász Gábor
 
      A Magyar Ökölvívó Szövetség a gálán Szláva Zakirovval, a  MÖSZ nemzetközi titkárával képviseltette magát. Nagyon elégedett volt a rendezéssel és dicsérte a tatai ökölvívók felkészültségét, külön kiemelve Kalló László és Flórián Béla kiváló nevelő munkáját. Szláva Zakirov egyébként annak idején a Tatabányai Bányász SC vezetőedzője volt hét évig, így többek között Flóriánnak, Kallónak és Rózsa Bandinak is.
     Végezetül Flórián Béla kiemelte az esemény főszponzorainak önzetlenségét. Valóban, a Pikantó Mediterán Grill és Szórakoztató Parktulajdonosai, Kiss Anett és Magyar Miklós mindent megtettek a nem várt nagy sikerérét. Legközelebb a II. Lecsófesztiválnak ad otthont a park, majd az újabb boxgálának.

                                   Pécsváradi - Péntek

 További fotók a Pikantó Boxgáláról-I.

További fotók a Pikantó Boxgáláról-II.

 
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió