Hivatalos megalakulás háziversennyel

 
Az egyszerű tatabányai honpolgár manapság meglepődve tapasztalhatja, hogy az Árpád úton található Kocsiforduló (egykor Rozmaring) Étterem melletti lapos épületből hangos vezényszavak, kesztyűk csattogása, és lábak ütemes dobogása hallatszik. A rejtély megoldása egyszerű, heti háromszor tartja itt edzéseit a Kalló Boksz Klub Sport Egyesület. Az ökölvívó klubot a korábbi magyar bajnok, és többszörös válogatott bunyós, Kalló László alapította tizenketted magával. (2016.12.18)
  • Középen Kalló László

 

  • - 1980-ban lettem felnőtt magyar bajnok az 54 kilósok között – meséli az alapítómester -, előtte ifjúságiként és juniorként is döntőzhettem az OB-n. Válogatottként a felnőttek között ezüst- és bronzérmet is szereztem a magyar bajnokságon. Régi álmom volt egy saját csapat, ahol tapasztalataimat felhasználva bevezethetem a fiatalokat ennek a férfias sportágnak a rejtelmeibe.

  • A Kalló Boksz Klub SE háziverseny megtartásával jelezte a minap, hogy hivatalosan is megalakult. Kalló mester és segítői, Babacsik Krisztián és Szász Tamás irányításával 14 versenyző lépett szorítóba. A történeti hűség kedvéért, íme, a névsor: Hajduk Dzsenifer, Pannok Ferenc, Jankov Lázár, Balogh Tamás, Óvári Martin, Kovács Károly, Vörös Ferenc, Sebestyén József (Kisbér), Pintér Tamás, Király Attila, Németh Gyula, Szalai Zoltán, Babacsik Krisztián, és Lázár Tamás.

  • - Több régi harcostárs, és nagyszerű bunyós is megtisztelte jelenlétével háziversenyünket – folytatja Kalló László. - Itt volt Harcsa Tibor, a TBSC volt szakosztály vezetője, Kuzma Csaba, aki részt vett a moszkvai olimpián, Szabó Ferenc, Ferenczi Imre, Straubinger József, Bence Gyula és Mészáros Ignácz, akik mind valamikori TBSC ökölvívók voltak.

  • Az új boksz-klubban több mint húszan járnak edzésekre, közülük heten már igazolt versenyzők. A serdülőtől a felnőttig minden korosztályban van képviselőjük, és a mester szerint csak idő kérdése, hogy valamilyen kiemelkedő eredménnyel rukkoljanak ki. A háziversenyen látottak mindenesetre bizakodásra adhatnak okot, így hát nincs más feladata a krónikásnak, mint nagyon sok sikert kívánni a hivatalosan is megalakult Kalló Boksz Klub Sport Egyesületnek!

  • Kép és szöveg: Mazán Tibor
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió