Flórián Béla az Univerzumban

 
 Flórián Béla, a világ egyik legjobb profi ökölvívó bírója is meghívást kapott a nagyszabású hamburgi bunyós gálára, amelyen pontozó bíróként lépett fel a Zbrik-Heiland világbajnoki mérkőzésen. (2010.08.09.)   
 

Flórián Béla, a világ egyik legjobb profi ökölvívó bírója is meghívást kapott a nagyszabású hamburgi bunyós gálára, amelyen pontozó bíróként lépett fel a Zbrik-Heiland világbajnoki mérkőzésen. (2010.08.09.) 

 

 A gála előzménye az volt, hogy a ZDF, az egyik legnagyobb német tévétársaság kiszállt a „házasságból”, vagyis szerződést bontott az Universummal, amelynek Erdei Zsolt is a tagja volt. Ez nagy érvágást jelent a hamburgi bokszklubnak, ugyanis megszűnnek az ökölvívómeccsekről az egyenes adások, és ezzel a jelentős anyagi támogatottság is.
    – Meglepődtem, hogy a német klub vezetői nem haragudtak meg a ZDF-re, sőt az volt a gála szlogenje: Köszönjük ZDF” – emelte ki Flórián Béla, a WBC és EBU licencével is rendelkező  profi bokszbíró hazaérkezése után. – Nálunk elképzelhetetlen lenne az ilyen szép búcsú, az universumosok azonban nem felejtették el, hogy milyen sokat köszönhetnek a tévétársaságnak.  A hamburgiak tovább működnek ugyan a jövőben, de szerényebb  körülmények között.
  Flórián Béla az elutazás előtt még úgy gondolta, hogy hatalmas buli lesz, de csalódnia kellett. A nagy felhajtás nem járt nagy sikerrel, mivel a 15 ezres csarnokban csupán 5-6-ezer néző jelent meg.
   – Elképzelhető, hogy sokan otthon a fotelben ülve nézték a ZDF utolsó profiboksz közvetítését, másra nem tudok gondolni, mert ott mindig táblás ház előtt voltak az ilyen nagy események – mondta Flórián Béla. – Magyar szempontból viszont jól sikerült minden, hiszen  Balzsay Károly KO-val tért vissza. Szépen és látványosan bokszolt. Igaz, ellenfele nem tartozott a világverők közé, de felhozó ellenfélnek jó volt. Én a Zbrik-Heiland világbajnoki meccsen pontozó bíró voltam, ez most nem volt nehéz feladat. Zbrik egyhangú pontozással védte meg világbajnoki címét.
 Flórián Bélától még egy érdekességet megtudtunk. Erdei Zsolt is ott volt a meghívottak között, és nagy örömmel konstatálta, hogy az Universumtól búcsúzó magyar még mindig nagy népszerűségnek örvend Németországban.
    – Hosszasan elbeszélgettem Zsolttal, aki még vár a nagy amerikai meccsre, aminek viszont egyre kisebb az esélye. Ha nem jön össze a találkozó, befejezi pályafutását.  Szerintem ez lesz a vége. Zsolt Budapesten már építi a saját edzőtermét, valószínű, hogy a fiatalokkal foglakozik majd a jövőben. Hogy el ne felejtsem, a gála utáni fényűző búcsúest felejthetetlen volt. Méltó a klub és a ZDF sportszerű válásához.  
 
Péntek Sándor
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió