Az ország legjobb bokszbírója: Flórián Béla

 
Papp Lászlótól, Kovács Kokó Istvánon át, Erdei Madár Zsoltig a magyar hivatásos boksznak kiváló „hírverői”, illetve képviselői akadtak kis hazánkban. Sőt, a tehetségekben ma sincs hiányán. Ám arról már jóval kevesebbet hallani, hogy a profi ökölvívóbírók között is akadnak kiválóságok, mint például a tatai Flórián Béla. (2019.04.08)

Tradíciói vannak már annak, hogy évről évre a legjobb ökölvívókat, a profikat is elismerik, díjazzák. De ilyen hagyomány az is, hogy profi boksz­bírókat is jutalmazzák. Az idén Flórián Bélára esett a választás. A Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ) profi tagozatának vezetése a tatai ítésznek, Flórián Bélának ítélte a díjat. A testnevelő-szakedző azonban a szorítóban – határozott fellépéssel – nem csupán intézkedni szokott, hanem ökölvívó-palántákat is nevel. A nevéhez fűződik az Öreg-tó-parti városban már-már elfeledett sportág újraélesztése. A közelmúltban azonban a bírói elismerésről beszélgettünk.

– Az elmúlt évben, a kötelek között és a pontozói asztalnál letett teljesítményem alapján engem választottak 2018. legjobb magyar profi bokszbírójának – emelte ki a sport­ember. – Ez az elismerés jelentős múltra tekinthet vissza. Jómagam immáron harmadszor érdemeltem ki. Az első alkalommal szintén a profi tagozat elnöksége adományozta, másodjára az interneten lehetett szavazni rám. Hogy akkor is én nyertem, arra vagyok a legbüszkébb. Most ismét egy grémium ítélte nekem ezt a megtisztelő elismerést. Ezt a kupát az kaphatja meg, aki egy adott esztendőben mind a hazai, mind a nemzetközi profi versenyeken kiválóan teljesített.
Flórián Béla felnőtt bunyós karrierje Tatabányán teljesedett ki. Aztán edzősködni kezdett, majd 1991-ben profi boksz­bírói vizsgát tett. Mindmáig az egyetlen magyar hivatásos ökölvívó bíró, aki két nagy nemzetközi szervezetnél, az EBU-nál (European Boxing Union) és a WBC-nél (World Boxing Council) is működik.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió