Kosárünnep Oroszlányban

 
Pattogjon a labda, folyjék a játék, hajrá Oroszlány! – adta ki a „vezényszót” Vujity Tvrtko a 20. Streetball Challenge negyedik állomásának nyitányaként. (2012.07.07.)  

Pattogjon a labda, folyjék a játék, hajrá Oroszlány! – adta ki a „vezényszót” Vujity Tvrtko a 20. Streetball Challenge negyedik állomásának nyitányaként. (2012.07.07.)  

 

Ennek a városnak nagyon sok ember számára a kosárlabda adja a hírnevét, hiszen 1988-ban Magyar Bajnoki bronzérmes lett a csapat, ’89-ben már a dobogó második fokára állhatott, míg a Magyar Népköztársasági Kupa küzdelmeiben mindkét esztendőben ezüstérmet szerzett. 54 éves múltra tekint vissza a kosárlabda Oroszlányban, s ennek az 54 évnek nagyszerű eredményei voltak! – fogalmazott a népszerű televíziós, aki később oroszlányi születésű feleségével, a száztízszeres válogatott, ötszörös Magyar Bajnok Zsolnay Gyöngyivel pályára is lépett.

Olyan legendák érkeztek a városba, mint a hatszoros bajnok Varga Roland, a százötvenszeres lengyel válogatott, egykori oroszlányi idegenlégiós Dariusz Szczubial, a Magyar Bajnok Őri Györgyi, s itt volt a Világkupa győztes, Európa Bajnok vízilabdázó Tóth Frank is.

Oroszlány tehát valóban – a remények szerint hagyományteremtő – igazi kosárünnepnek adott otthont, hiszen nem csupán a VIP mérkőzések főszereplői emelték a program rangját, hanem az a több mint 70 együttes is, akik az ország különböző pontjairól, vagy éppen a határon túlról azért utaztak a városba, hogy a tikkasztó hőség ellenére is megküzdjenek egymással. 

A labda pedig „engedelmeskedve a felszólításnak” 14 helyszínen pattogott, kicsik és nagyok, hölgyek és férfiak váltották egymást, űzték a világ legnépszerűbb sportját, amelyhez elegendő egy kicsi pálya is, nem kell hozzá játékvezető, s Vujity Tvrtko megfogalmazása szerint megtanít minket az ellenfél tiszteletére.

De bármennyire is nemes a küzdelem, a 20. Streetball Challenge oroszlányi állomásának résztvevőit is az hajtotta a rendkívüli melegben, hogy a rangos megmérettetés legelőkelőbb helyezését szerezzék meg.

 

   Ez korcsoportjában és kategóriájában a Díváknak, (Mezei Judit, Svanda Szabolcsné, Gyopár Józsefné, Lázár Alina) az OSE Bud Spancernek, (Sampár Dávid, Zsenits Bendegúz, Molnár Ádám, Horváth Máté) a Face Teamnek, (Takács Áron, Tamási János, Pongrácz Gyula, Kovács Norbert) a Molett Méhecskéknek (Laskai Tamás, Tóth Gábor, Varga Roland, Kovács Csaba) és a Szocskáknak  (Hegedűs Attila, Őri Györgyi, Hegedűs László, Geszler Márton) sikerült.

A dobóversenyek legjobbjai lettek: Martók Attila, Laufer Gergely, a Laufer Gergely – Katona Bence, valamint a Martók Attila – Sukola Attila páros, Martók Attila, Király Csaba, Papp Attila, Nagy László és Borbély Bendegúz.

Példátlan összefogásnak lehettünk tanúi és részesei az élet minden területéről: az önkormányzat, a gazdasági és társadalmi szervezetek, intézmények, a VIP csapatok tagjai, s egyáltalán nem utolsó sorban a rengeteg segítő a helyszínen, mind-mind egy emberként állt a rendezvény mellé. S ez hihetetlen jó érzés, nem lehet szavakkal kifejezni! – értékelt Beck Ferenc, az Oroszlányi Sport Egylet elnöke, nem feledkezve meg a nevezőkről sem.

 Közel 40 fok volt és a játékosok végig hajtottak, küzdöttek, s a kiegészítő programokkal színesített meccsek „tömkelege” fantasztikus hangulatot eredményezett – mondta az elnök, aki a summázás legfontosabb gondolatát így fogalmazta meg: bebizonyítottuk, hogy a város és az OSE erre is képes, mi tehát azon leszünk, hogy a sorozat folytatódjon, s jövőre is pattogjon a Streetball Challenge oroszlányi állomásán a labda!
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió