V. Kanyó Memorial kézilabdatorna Tatabányán

 
Immár ötödik alkalommal rendezik meg a Kanyó Memorial kézilabdatornát, ahol a hazai egyesületek mellett négy külföldi klub U14-es és U16-os csapatai versengenek egymással. A mérkőzéseket Tatán és Tatabányán rendezik. (2017.08.24)

Ivo Diaz is eljön az V. Kanyó Memorialra


A Grundfos Tatabánya KC augusztus 25-től 27-ig, azaz péntektől vasárnapig immár ötödik alkalommal rendezi meg az egyesület egykori kiváló játékosáról és edzőjéről, Kanyó Antalról elnevezett, fiú csapatok számára kiírt emléktornát, a Kanyó Memorialt.


A háromnapos tornán várhatóan 300 sportolót, edzőt és klubvezetőt lát vendégül a Grundfos Tatabánya. A tatabányai klubbal baráti és szakmai szakmai kapcsolatban álló svéd Ystads IF például két U14-es csapattal, 24 fős delegációval érkezik. Mivel a svédek az előző években jó hírét vitték a tornának és a régiónak is, a játékosokat idén már közel 30 főből álló, rokonokból és barátokból álló kör is elkíséri Magyarországra. A torna tíz fős szervezőbizottságában egyébként többnyire olyan egykori tatabányai utánpótlás-játékosok kaptak helyet, akik ma már edzőként dolgoznak a Grundfosnál.


Több egykori kiváló tatabányai játékos és szakember is tiszteletét teszi a tornán. A 2009-től 2012-ig a csapatkapitányi tisztet is betöltő Ivo Diaz (korábbi válogatottbeli csapattársával, Iváncsik Gergővel) a Veszprém, míg Rosta István (2003-tól 2007 ugyancsak tatabányai csapatkapitány) a Gyöngyös szakvezetőjeként érkezik Tatabányára. Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy az Éles Kézilabda Akadémiát vezető, korábbi világválogatott átlövő, Éles József is Tatabányára jön.

A kemma.hu cikke alapján

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió