Férfi kézi El: szoros vereség a szlovénektől

 
Férfi kézi El: szoros vereség a szlovénektől A Grundfos Tatabánya KC 28–26-ra kikapott a szlovén Trebnjétől Győrben a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörében, az idénybeli első nemzetközi mérkőzésén. (2020.11.18.)

Másfél hónap elteltével, a Dabas elleni szeptember 30-i bajnoki után először lépett pályára tétmeccsen a Tatabánya férfi kézilabdacsapata, amelynek két kivétellel az összes játékosa átesett a koronavírus-fertőzésen, emiatt eddig minden találkozóját elhalasztotta az Európa-liga csoportkörében.

 

A Bányász otthona, a Földi Imre Sportcsarnok csak az egyik hosszanti oldalon rendelkezik lelátóval, ezért alapesetben nem felelne meg az EHF szabályainak, ám mivel jelenleg minden sportesemény zárt kapus hazánkban, a tatabányaiak joggal reménykedhettek, hogy az ellenfeleket Győr helyett mégis hazai környezetben fogadhatják, végül azonban mégis az Audi Aréna lett a befutó.

 

Nagy kérdés volt a mérkőzés előtt, hogy a tatabányai játékosok milyen állapotban vannak csaknem 50 nap kihagyás után. Juhász Ádámék nem kezdték rosszul a meccset, Bartucz László védéseinek is köszönhetően a 21. percben már három góllal vezettek (11–8), a szlovénok azonban egy 6–1-es szériával a szünetre 14–12-re fordítottak.

 

A második félidő elején nem sikerült egyenlíteni, majd 16–17-nél megint „megállt” a Tatabánya, a Trebnje egy újabb 6–1-es sorozattal 23–17-re ellépett. Vladan Matics ekkor időt kért, ám nagy változás nem állt be a játék képében, a magyar csapat játékosai sokat hibáztak támadásban, és amitől előzetesen sajnos tartani lehetett, fizikai problémáik is adódtak.

Bozsovics

Milos Bozsovics

 

A hajrá mégis izgalmasra sikerült, mert a Bányász az egyébként sokat rontó Milos Bozsovics vezérletével fél perccel a vége előtt feljött egy gólra (26–27), de utána már nem volt tatabányai kézben a labda, sőt a szlovénok szereztek még egy gólt (26–28).

 

Vladan Matics együttese a következő El-meccsét a jövő héten Császár Gábor csapata, a svájci Kadetten vendégeként vívja, amely kedden 25–25-ös döntetlent játszott Észak-Macedóniában az Eurofarm Peliszterrel.

 

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
D-CSOPORT


GRUNDFOS TATABÁNYA KC–RK TRIMO TREBNJE (szlovén) 26–28 (12–14)
Győr, zárt kapuk mögött. V: Badura, Ondogrecula (szlovákok)
TATABÁNYA: BARTUCZ – Hornyák P. 2, Ancsin G. 4, Győri M., Nemes 1, Zdolik 4, Molnár B. 1. Csere: Konecny (kapus), Sipos A. 3, Ilyés, Szunajko S. 1, M. Bozsovics 4, Hornyák B., Balogh Zs. 3 (1), JUHÁSZ Á. 3, Debreczeni. Edző: Vladan Matics
TREBNJE: BRANA – CIRAR 7 (3), Sarak 2, GRBIC 2, Hamidovic 2, UDOVIC 5, Kotar 3. Csere: Florjancic 4, Rasko 1, Didovic 2. Edző: Uros Zorman
Az eredmény alakulása. 5. perc: 4–3. 11. p.: 6–4. 21. p.: 11–8. 27. p.: 12–13. 34. p.: 13–16. 42. p.: 17–23. 57. p.: 23–26. 59. p.: 26–27
Kiállítások: 6, ill. –
Hétméteresek: 1/1, ill. 5/3

MESTERMÉRLEG

Vladan Matics: – Ennyi kihagyás után nagyon nehéz lábakon mozogtunk, a védekezést ugyan jobbára megoldottuk, de a beálló körüli játékunk döcögött. Támadásban sok ziccert rontottunk, látszott, hogy nekünk ez volt az első közös „edzésünk”.

Uros Zorman: – Köszönet az ellenfélnek a korrekt játékért és gratulálok a csapatomnak, amiért mindent elkövetett a győzelemért. Ebben a szezonban az eddigi legnehezebb meccsünk volt.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió