Már a Dunáig bringázhatunk

 
Ünnepélyesen átadták a Dunaalmás és Szomód közötti kerékpárutat. Dunaalmás Község Önkormányzata 4,2 km-es, Szomód Község Önkormányzata pedig 4 km-es szakaszt épített a közel 200 millió forintos összköltségvetésű beruházás során.

Az útszakasz elkészültével immáron Tatabányától a Dunáig összefüggő kerékpárút várja a bicikliseket. Az uniós támogatással elkészült, két szakaszból álló út összeköti az Által-ér menti településeket, valamint kapcsolatot termet a nemzetközi Euro Velo 6, a Dunamenti kerékpárút és Tatabánya között.

Ezzel egyidőben elkészült egy fedett kerékpáros pihenőhely is. A gyönyörű környezetben vezetett út egyrészt gyors és biztonságos közlekedési lehetőséget biztosít a helyieknek, másrészt a turistáknak kínál élvezetes biciklizési lehetőséget. Az ünnepélyes átadáson részt vettek a községek polgármesterei: Czeglédi Zoltán és Cellár József, valamint Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője és dr. Beró Henrietta Tata alpolgármestere is. Bencsik János elmondta, maga is végigkerekezett az úton, mely óriási élményt nyújt. Megfogalmazta egy új kezdeményezés gondolatát is: az útnak olyan csodálatos vonalvezetése van, mely egy tanösvényért kiált. Olyan megállóhelyeket kellene kialakítani, ahol érdemes megpihenni, az út mentén a neszmélyi borvidékre jellemző szőlőfajtákat, gyümölcsfákat telepíteni, valamint a nevezetes történelmi eseményeket megjeleníteni – emelte ki a képviselő. Dunaalmás polgármestere, Czeglédi Zoltán kifejtette, hogy 2011-ben még csak gondolatban merült fel a kerékpárút ötlete, 2013-ban már papírra fektették, s most sikerült a megvalósítás.

 

- Olyan környezetben vezet ez az út, melyet országosan is örömmel hirdethetünk és várhatjuk a kerékpározás szerelmeseit. Már az építés során egyre többen jöttek, s amikor elkészült rögtön rengetegen kipróbálták. Cellár József, szomódi polgármester elmondta, hogy az előkészítés folyamat során bár adódtak nehézségek, a pozitív emberi hozzáállás mindig segített. - Azt gondolom, hogy a két kerékpárút nemcsak Dunaalmásnak és Szomódnak, hanem az egész megyének hasznára válhatnak, mivel tovább tudják fokozni a megyére egyébként is jellemző élénk gazdasági életet – emelte ki a szomódi polgármester. Az utat Csákai László református lelkész és Havassy Bálint László plébános is megáldotta, a bejáratánál elhelyezett nemzeti színű szalag átvágása után pedig biciklisek hada hajtott rá a friss aszfaltra.

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió