Évértékelés a franciaországi Elzászban

 
A Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetségének elnöke, Horváthy Lóránt évértékelő megbeszélésen vett részt a franciaországi Klingenthalban a KEM SZÖSZ német (LSB RLP) és francia (ABS) partnere meghívására. (2014.10.24.)

A Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetségének elnöke, Horváthy Lóránt évértékelő megbeszélésen vett részt a franciaországi Klingenthalban a KEM SZÖSZ német (LSB RLP) és francia (ABS) partnere meghívására. (2014.10.24.)

 

A megbeszélésen nemcsak az idei év kiemelkedő programjait értékelték, hanem a jövő évi közös rendezvények is szóba kerültek. Ezek közül a legfontosabbak, melyek mindhárom partnert érintik, a hagyományos trinacionális vezetőképző szeminárium és a 2015. június 21-26. között megrendezésre kerülő szintén minimum három partner részvételével zajló, fogyatékkal élők ifjúsági találkozója, melynek helyszíne Bad Kreuznach lesz. Megyénket a rendezvényen a FÉKEMSZ képviseli, amely hosszú évek óta ápol kiváló kapcsolatot a német és francia partnerekkel.

A KEM SZÖSZ, az LSB és az ABS megbeszélésével párhuzamosan egy új ifjúsági projekt előkészítése folyt német, francia és magyar fiatalok részvételével. Az „Európai ifjúsági és sport fórum“megvalósítására 2015 szeptemberében Mainzban kerül sor, melynek kapcsán a partnerterületek saját koncepciójukkal járulnak hozzá a rendezvény sikeréhez. Az projektet előkészítő fiatalok többsége már korábban is résztvevője volt nemzetközi szemináriumoknak így nem volt idegen tőlük a projekt előkészítésénél használt munkamódszer és a több nyelv használata sem. A megbeszélés eredményeként az európai sportfórum keretében az együttműködő nemzetek részéről tánccsoportokat várnak. A találkozó mottója „La Jeunesse pour la Jeunesse“. A táncosok a tervek szerint egy közös koreográfiát dolgoznak ki, együtt edzenek és kérdéseket fogalmaznak meg az „Európa – Ifjúság – Sport” témakörben.

Robert Lacroix az ABS elnöke a megbeszélés zárszavában úgy fogalmazott „A stafétabotot átadtuk”. Véleménye szerint, az Európáért folytatott nemzetközi együttműködés továbbviteléért nem kell aggódni.


 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió