NB III.: Jól kezdett a Sárisáp és a Dorog

 
 A labdarúgó NB III-ban szereplő megyebeli csapataink közül a Dorog és a Sárisáp értékes döntetlennel rajtolt, míg az újon Környe vereséget szenvedett Szigetszentmiklóson. (2008.08.11.)
Labdarúgó NB III.: Jól kezdett a Sárisáp és a Dorog
A labdarúgó NB III-ban szereplő megyebeli csapataink közül a Dorog és a Sárisáp értékes döntetlennel rajtolt, míg az újon Környe vereséget szenvedett Szigetszentmiklóson. (2008.08.11.)
 
Siófok II. – Dorog 2-2 (2-1)
 
Siófok 200 néző, vezette: Rácz Zoltán (Mihálovics Lajos, Sörös Julianna)
Dorog: Grósz – Papes, Farkas, Joó, Robotka, Egeresi, Szoboszlai, (Bedő) Méhes, Takács, (Marcsó) Nász, ( Csépányi ) Aradi. Edző: Haraszti János
Siófok: Hegedûs L. - Körmendi, Baranyai, Márton, Köntös, Hollósi, (Tóth Zsolt- 58.p.), Tusori , Horváth Bence, Basara, (Tóth Róbert- 90.p.), Ladóczki,  Handler. Edzõ: Horváth Károly
Gólszerzõk: Handler (5.p.), Basara (18.p.) illetve Ladóczki (23.p. - öngól), Egeresi (72.p.)
 
A mérkőzés krónikája: 5. perc: Marko Basara végzett el egy sarokrúgást a bal oldalról. A kis szöglet után Köntös visszagurította a labdát Basarának, aki középre tekerte, az érkezõ Handler Ottó pedig a hosszú bal felsõbe fejelte 7 méterrõl. 1 – 0. 18. perc: Hollósi István robogott el a jobb oldalon, a 16-os vonaláról beadott, a középen remek ütemben érkezõ Basara senkitõl sem zavartatva, 9 méterrõl, kapásból a kapu közepébe lõtt. 2 – 0.
22. perc: Bal oldali dorogi szabadrúgás után Ladóczki csúsztatott fejjel a labdában, ami a dermedten álló Hegedûs Lajos mellett a jobb felsõ sarokba vágódott. 2 – 1.
53. perc: Barara lõtt 14 méterrõl, a kapisról kipattanó labdtá Handler 10 méterrõl az üres kapu mellé küldte.
72. perc: Jobb oldali vendég sarokrúgásra Egeresi érkezett pontosan, aki 5 méterrõl fejelt a rövid bal felsõ sarokba. Hegedûs Lajos csak centikkl maradt le. 2 – 2.
 
   A lelkesen játszó és sok helyzetet kidolgozó Dorog csapata rászolgált az egy bajnoki pontra a jó erőkből álló hazaiak ellen.
 
Jók: Farkas, Grósz, Aradi, Egeresi, Joó.
Haraszti János: – A tavaszi mérkőzésekhez képest már vannak változások. További javulást várok a csapat játékában és remélem hogy tovább tudjuk gyűjteni az értékes bajnoki pontokat.
 
 A következő bajnoki mérkőzés 2008.08.16-án 17.00 lesz Dorogon a Dunaharaszti csapata ellen
 
********  
– Az NB III -ra jogot szerzett csapatok néhányan nem tudták vállalni az NB III -as szereplést. A Magyar Labdarúgó Szövetség a feltöltés mellet döntött, és mivel a Dorogi csapat szándéknyilatkozatában vállalta az NB III –at, így maradhattunk a fölsőbb osztályban – mondta Kiss László, a dorogiak technikai vezetője. –
Csapatunkhoz a nyáron érkeztek: Csépány Gábor (Tura SE), Joó Tamás ( UTE ), Takács András ( Budafok ),
Aradi Sándor ( Bajót ), Varga Attila (Zoltek SE ), Marcsó Tamás (Sárisáp), Bitter Gábor ( Százhalombatta ).
Viszaigazoltuk Pongrácz Csongort a Tát csapatából, ahol kölcsönben szerepelt. Távoztak Dorogról: Faragó Szabolcs ( Perbál ), Fürst Ákos ( Bajót ), Juhász Tamás ( Tát ), Szölgyémi János (ZOLTEK ),  Schauker Árpád ( Esztergom ), Bábszki Ádám ( Sárisáp ). Ifjúsági csapatunkból felkerült a felnőttek keretébe: Kopányi Ádám, Dibusz Bertold, Ofella Andor, Miklovicz Péter és Schmidt Tamás.
 
     .                                         
 
Szigetszentmiklós – Környe SE 3-0 (2-0)
 
Szigetszentmiklós, 300 néző, vezette: Makk László (Fehér Miklós, Riesinger Mihály)
SZIGETSZENTMIKLÓSI TK: Szabó – Somogyi, Simkó, Rédei, RIBA, KIRÁLY, CSURKA, TÓTH, PATAKFALVI , NÓGRÁDI , SZÉCSI. Edző: Rubold Péter.
KÖRNYE SE: ROM - SOÓS, MÁJ, HORNYÁK, BÓDI, TAKÁCS G.,  NÉMETH A., HORTI, KÁDAS Miklós, CSAPÓ, SZEDLACSEK. Edző: Birta Gábor. Csere: Takács helyett 15 TÜRK László a 64., Kádas helyett 17 KUZMA Attila a 72., Soós helyett 13 ZELENAI Erik a 80. percben.
Gólszerző: SZÉCSI ATTILA (1-0) a 4., NÓGRÁDI ÁRPÁD (2-0) a 12., TÓTH JÁNOS (3-0) a 84. percben
 
A Környe SE alapítása óta ez a mérkőzés volt az első az Nemzeti Bajnokságban. A Szigetszentmiklósi sportlétesítménybe érkezve döbbenet ült némelyik környei szurkoló arcára. A létesítményük egyszerűen csodálatos. Három műfüves pálya, több száz nézőt befogadó kulturált lelátó és tökéletes körülmények fogadták a hazai és vendég szurkolókat és labdarúgókat.
A környei felnőtt csapat élén 2008.08.05-én edzőváltás történt. Schöffer Antal edzővel közös megegyezés alapján szerződést bontott az egyesület vezetősége. (Az edző búcsúztatása várhatóan a következő hét péntekén várható az egyesület klubhelyiségében.) A csapat új edzője Bírta Gábor lett. A másnapi mérkőzésre az utazó keretet Rózsa Flórián szakosztály vezetővel közösen és Kádas Miklós pályaedző segítségével jelölték ki.
Az új edző a játékosok többségét, képességeiket nem ismerve vágott neki az első bajnoki mérkőzésnek. Az előző nap edzőváltáson keresztül menő környei csapat nem szokva a műfüves pálya adta lehetőségeket, megpróbált helytállni a 19 órakor kezdődött mérkőzésen.
 
 A negyedik percben a hazai csapat gyors kontrából vezetést is szerzett. Nem sokkal rá a tízedik perc környékén egy lesnek mondható helyzetben ismét növelhette előnyét a hazai csapat. A környei csapat nagyon gyorsan kapta az első két gólt, de nem tört meg a csapat és kitartóan focizott tovább. Egyre több helyzetet alakított ki a környei csapat, de valahogy a tizenhatos vonalánál mindig abba maradt a támadás. Kádasnak, Soósnak majd Németh A.-nak lehetett volna lehetősége gólhoz juttatni a környei együttest.
    A környei Rom Henrik kapus a hazaiak lövéseit bravúrosan hárította. Az új edző a második félidőben többször is változtatott mind a csapat összeállításában mind a játékfelállásban. Ennek köszönhetően még aktívabb focit játszott a környei gárda. A második félidő hetedik percében Kádas lövését bravúrral hárította a hazai kapus. A mérkőzés hatvanadik percében módosított felállással, két csatárral játszó Környe szorongatta a hazai csapatot, de ennek ellenére a hazai együttes egy szerencsés kiugratással, kontrából újabb gólhoz jutott. Az idegenben játszott mérkőzésen mintegy negyven környei szurkoló buzdította csapatát, de ez is kevés volt egy „sikerhez".

Sárisáp-Sikér SE-Móri SE 3-3

Sárisáp 400 néző, jv: Hegyi
Sárisáp: Prohaska - Zsemberi, Sováb, Szabó, Szalay - Mali, Galambka, Bognár - Jurásek, Makutima, Vedres
Csere: Bognár helyett Ebedli, Makutima helyett Kiss, Vedres helyett Papp
Mór: Györök - Szabó, Domján, Balogh, Pongrácz - Horváth, Ruff, Rigó, Németh - Juszkó, Németh
Csere: Szabó helyett Wachtler, Pongrácz helyett Héberling
Kiállítva: -
Gólszerző: Galambka, Jurásek, Pongrácz (öngól), ill. Németh (2), Rigó 

További eredmények

Dunaharaszti - Fehérvár II. 2-1
Csillaghegy - Törökbálint 0-0
Velence - III.kerület 2-2
Csepel - Soroksár 0-1
Pénzügyőr SE - Balatonlelle 1-0
  
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió