NB III: a Tatabánya nem kiesőjelölt szeretne lenni

 
„Egyértelmű célunk az NB III-ban való indulás, így az április 15-i határidőig leadtuk az NB III-as licenckérelmünket az MLSZ felé, amely el is fogadta” – fogalmazott a kemma.hu-nak Sámuel Botond, a TSC ügyvezető elnöke.(2020.05.22)

„Ahhoz azonban, hogy valóban indulhassunk a harmadosztályban, még sok, elsősorban gazdasági feltételt kell teljesítenünk. Sajnos korábban előfordult már Tatabányán, hogy nem volt meg az anyagi fedezet egy teljes bajnoki szezonra, ez most nem fordulhat elő.

A következő napokban, hetekben megkezdjük a tárgyalásokat a városvezetéssel és a lehetséges támogatókkal, hogy előteremtsük a harmadosztályban való indulás költségeit. Természetesen nem kiesőjelöltek szeretnénk lenni, a célunk az, hogy erős középcsapattá váljunk. Az ehhez szükséges költségvetés bő felével rendelkezünk eddig.

A városvezetés is támogatja a terveinket, pluszforrásokat is ígért számunkra az NB III-as szerepléshez, de a jelenlegi egészségügyi helyzet miatt még sok mindent újra kell tárgyalnunk, hiszen jelenleg a járvány elleni védekezés a legfontosabb.

A tatabányai futball hagyományai, tradíciói, utánpótlásbázisa és létesítményhelyzete alapján legalább az NB II-ig kellene eljutnunk, de ehhez folyamatos építkezésre van szükség. Úgy nem vágunk neki az NB III-nak, hogy ennek, illetve az ottani céljaink elérésének nincs meg az anyagi fedezete. Június 30-ig minden eldől” – mondta Sámuel Botond.

A Tatabánya legutóbb a 2016–2017-es idényben szerepelt az NB III-ban, akkor végül kizárták a Nyugati csoportból. Időközben megalakult a Tatabánya FCE, amely a megyei harmadosztálytól lépegetett felfelé, később pedig beolvadt a Tatabányai SC-be.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió