Műfüves grundpályával gazdagodott Tata

 
Tata Város Önkormányzata a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen továbbfejlesztette a Bacsó Béla út 66. sz. közterületi részén meglévő sportolási lehetőségeket.(2020.06.29)

A helyszínen új műfüves grundpályát avattak fel június 28-án. A Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programjának keretein belül 12x24 méteres műfüves pálya épült Tatán.
A Bacsó Béla út 66/9 szám alatti társasház mögötti területen, a betonos kosárlabdapálya mellett épült fel a grundpálya, mely hozzájárul a város környezeti fejlődéséhez és újabb sportolási lehetőséget biztosít minden korosztály számára. Az MLSZ olyan labdarúgás stratégiai fejlesztési koncepciót dolgozott ki, melynek keretében az önkormányzatokkal együttműködve országszerte futballpályákat létesít. Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, az MLSZ megyei társadalmi elnöke ezzel kapcsolatban elmondta: - a tataival a 43. pálya készült már el megyénkben, s ezzel az országos rangsorban a 3. helyen állunk, Komárom-Esztergom megyét csak Budapest és Pest megye előzi meg. Ez azt jelenti, hogy térségünkben sokan szeretik a focit, nemcsak mint élsportot, hanem mint tömegsportot is. Dr. Kancz Csaba hozzátette: - a cél az, hogy minél többen focizzanak, gyerekek, felnőttek és idősek egyaránt, hiszen ezek a grundpályák mindenki előtt nyitottak, ezért is fontos, hogy a használati szabályokat betartsuk, s így minél hosszabb ideig szolgálják a közösségeket. Az átadón részt vett Michl József polgármester, Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, az MLSZ megyei társadalmi elnöke, Borsó Tibor a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés alelnöke, Purgel Zoltán alpolgármester és a Tatai AC vezetői és edzői.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió