Őszi evezős duatlon

 
A ”Sport XXI.” utánpótlás nevelési program keretében került megrendezésre, a Műegyetemi Evezős Club szervezésében az „Őszi Evezős Duatlon”, mely egyben az utánpótlás korú evezősök számára vizes szezonzáró eseménye volt. (2016.11.06)

Őszi Evezős duatlon


A fiúk és a leányok részére 3-3  korcsoportban kiírt versenyen a 11-12 évesek részére 2000 méter evezést  és futást kellet teljesíteni, míg a 13-14 évesek  és 15-16 évesek részére 3000- 3000 méter volt a versenytáv. Az eredményt, az evezésben és a futásban teljesített idő adta ki. Az evezést ki lehetett váltani ergométeres versennyel is.


Az Esztergomi Evezősök Hajós Egylete az fiúknál 3 korosztályba, a leányoknál 1 korosztályban, összesen 13 versenyzővel szerepelt a 167 fős mezőnyben.

 

Őszi evezős duatlon


Klubonként és korosztályonként a három legjobb időt elérő versenyző eredményének összeadása alapján, csapatverseny kihirdetésére is sor került. Az esztergomiak, a 15-16 éves leányok korosztályában 6 versenyzővel állt rajthoz.

 

Egyéniben a korosztály győztese Ruzsits Dorottya, míg bronzérmese Szívós Nóra lett, Négyesi Noémi a IV., Marek Janka az V., Erős Boglárka a VI. helyen végzett. A korosztály csapatversenyét a Ruzsits-Szívós-Négyesi trió nyerte.
Ennek a kategóriának az ergométer- futás versenyét, a szintén esztergomi Malinkó Anna nyerte.

 

Őszi evezős duatlon


A 15-16 éves fiúk korosztályának versenyét Szabó Mátyás Benedek nyerte.


A 11-12 éves fiúk versenyében esztergomi egyéni érem ugyan nem születet, de Balog Csaba Roland VI., Szívős Márton XI., Szigeti Ferenc XVIII. helyezése a csapatverseny ezüst érmét jelentette.


Hasonlóan ezüstérmet szerzett csapatversenyben, a 13-14 éves fiúk korosztályában Domokos Mihály VII., Bencze Bendegúz XII., és Balog Gábor Kristóf XXV. helyezésével.


A versenyzők felkészítő edzője Mármarosi János volt.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió