Újra nyerni tudtak a TDKE sportolói

 
Ismét a tatabányaiak nyerték az országos görkorcsolya csapatversenyt.Szegeden zárták le az újabb sikeres szezont a Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület (TDKE) versenyzői.(2019.09.30)

A közelmúltban Szegeden rendezték a Napfény Kupa elnevezésű gyorsasági versenyt, amely a magyar kupasorozat zárófordulója is volt egyben. A verseny végén ennek megfelelően nemcsak a kétnapos rendezvény eredményeit hirdették ki, hanem az egész éves szereplést is díjazták.

A szezon egyébként három állomás hat versenyéből állt, ezeket Budapesten, Szegeden és Tatabányán rendezték. A kupasorozaton résztvevő csapatok amatőr és profi versenyzőinek pontszámait is összesítették, ez alapján pedig ismét a TDKE végzett az országos ranglista élen 536 ponttal. A TDKE felkészítő-edzői: Keszler Andrea, Koczur Bernadett, Moravcsik-Fecskés Orsolya, Lugosi László, Németh Tibor.

A tatabányai korcsolyázók számára azonban továbbra sincs megállás: amíg nem nyitja meg kapuit a tatabányai műjégpálya, addig budapesti és szegedi csapatoknál vendégeskednek közös edzéseken és összetartásokon. Október első hétvégéjén Szegedre, jeges edzőtáborba utazik a csapat Keszler Andrea vezetésével, majd október 12-13-án Zágrábban lép jégre a rövidpályás gyorskorcsolya-küldöttség.

Október végén Debrecenben áll rajthoz a teljes csapat. A TDKE nagypályás gyorskorcsolyázói közül Rigó Nikolett és Talabér Hanna a februári Youth Olympic Games kvalifikációs junior-világkupáira készülnek, így októberben tíz napra a gyorskorcsolyázó junior válogatottal Inzellbe, majd novemberben az első világkupa-versenyre Norvégiába utaznak. Az egyesület egykori legjobb magyar junior korosztályú versenyzője, Malinovszky Lilla már túl van az Achilles-sérülését követő rehabilitáción és jelenleg felzárkóztató edzéseket végez.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió