Tatabánya sportjáért 2016.

 
A Városházán rendezett ünnepségen adták át a 2016. évi Tatabánya Sportjáért Díjat és a Földi Imre Sportösztöndíjakat. Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata a tatabányai sportegyesületek színeiben sportoló tehetséges fiatalok felkészülésének, versenyeztetésének segítése céljából, Földi Imre Sportösztöndíj elnevezéssel, évi öt millió forintos, évenként négy fő számára adható és eredményességi támogatás formájában odaítélhető pénzügyi alapot hozott létre. A sportösztöndíjat mindig az előző naptári évben elért eredmények alapján ítélik oda. (2016.05.17)

A fiatal sportolók a Himnusz eléneklése után Schmidt Csaba polgármestertől és az ösztöndíj névadójától, Földi Imre olimpikontól, a Nemzet Sportolójától vehették át a támogatásról szóló adományleveleket.

A 2016-os esztendő sportösztöndíjasai:
Gnám Tamara vívó, a Tatabányai Sport Club vívó szakosztályának tehetséges sportolója. 2015-ben a saját korosztályában országos bajnoki címet szerzett, a juniorok között harmadik volt, a felnőtt Országos Bajnokságon tagja volt az ezüstérmes női párbajtőr csapatnak. Két nemzetközi eredménye volt, a 20 éven aluliak Világ Kupa versenyén III., a 17 éven aluliak számára rendezett kadet európai körversenyen első helyen végzett. Tamara a Bárdos László Gimnázium 10. osztályos tanulója.
Pákozdi Éva súlyemelő, a Tatabányai Sport Club súlyemelő szakosztályának tehetséges sportolója. 2015-ben kimagasló teljesítményt nyújtott, sokszoros országos csúcstartó, serdülő magyar bajnok, junior magyar bajnoki III. helyezett, felnőtt Magyar Bajnokság III. helyezettje, diákolimpiai bajnok, az U15 és az U17 Európa-bajnokságon Svédországban szakításban II. helyezést, lökésben I. helyezést és összetettben II. helyezést ért el. Éva a Kossuth Lajos Közgazdasági Szakközépiskola 10. osztályos tanulója.
Salánki Evelin cselgáncsozó, az Ippon Judo Tatabánya Sportegyesület sportolója, edzője Csernoviczki Csaba. A kitűnő sportoló tagja a felnőtt női olimpiai judo válogatott keretnek. Edzésmunkája és hozzáállása igazolja az elért eredményeit. A 2015. évi U23 Európa-bajnokságon III. helyezést ért el.
Tar Sándor ökölvívó, a Tatabányai Sport Club ökölvívó szakosztályának tehetséges sportolója. 2015-ben a saját korosztályában Nagykanizsán országos bajnoki címet szerzett. Több nagy nemzetközi versenyen kiválóan szerepelt. A 2015. évi Ifjúsági Európa-bajnokságon V. helyezést ért el.
Tatabánya méltó módon kívánja elismerni azon személyek, szervezetek és közösségek munkáját is, akik vagy amelyek tevékenységükkel hozzájárultak a város fejlődéséhez, jó hírének növeléséhez, kiemelkedően gazdagították társadalmi, gazdasági, kulturális, művészeti, sport és egyéb értékeit.
A Tatabánya Sportjáért díj a kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó, az elért eredményekre felkészítő, a sportpedagógia és tömegsport területén, továbbá a sport szervezésében, sporttörténeti kutatásban kimagasló eredményeket felmutató személy vagy szervezet számára adományozható.
Az idei Tatabánya Sportjáért díjazott Németh Attila, a Dózsakerti Váci Mihály Általános Iskola testnevelő tanára, aki könnyeivel küzdve vette át a plaketett.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió