Eredményes félévet zártak a tatai judosok

 
Érmek, értékes helyezések az országos diákolimpián, sikeres nemzetközi szereplés: ismét eredményes fél évet zárt a Tatai AC judo szakosztálya. A 2015-ben újjáalakult csapathoz rövid idő alatt olyan sokan csatlakoztak, hogy lassan nagyobb teremre lesz szükségük az edzések megtartásához. A távlati cél egy megyei szinten is meghatározó judo iskola létrehozása – foglalta össze az utóbbi hónapok történéseit Szeles Viktor edző. (2017.07.19)

A Tati AC judosai

- Február közepén 23 érmet nyertetek a megyei diákolimpián, majd május végén Hufnágel Balázs és Kádár Adrián révén egy ezüst- és egy bronzéremmel jöttetek haza az országos diákolimpiáról. Közben több nemzetközi viadalon is sikeresen szerepelt a TAC, kérlek, értékeld az utolsó fél évet.
Szeles Viktor edző:
- Összességében a terveknek megfelelő féléven vagyunk túl. Voltak olyan versenyek, ahol az előzetes várakozásokhoz képest kicsit jobb, és voltak, ahol kicsit rosszabb eredmények születtek. Az látszik, hogy a legszorgalmasabb gyerekeknél a munka eredménnyel párosul. A februári megyei diákolimpián nem az volt a nagy dolog, hogy minden gyerekünk érmet nyert, hanem az, hogy mi indítottuk a második legtöbb sportolót a viadalon a házigazda Oroszlány mögött. Ez egy alig két éves szakosztályra nézve nagy büszkeség! Szeretném kiemelni a magyar bajnoki bronzérmes Kádár Adriánt, aki súlycsoportja egyik meghatározó versenyzőjévé nőtte ki magát, szorgalmát nézve pedig szép jövő előtt áll. Nagyon sokat fejlődött a serdülő B korcsoportos országos diákolimpián ötödik helyet szerző Török Gergely, ő a magyar bajnokságon is pontszerző lehet. Hufnágel Balázsnak a diákolimpián végre kijött a lépés, megérdemelte már a sikert. Balázsról és Adriánról el kell mondani, hogy az első félévben az edzések 95 százalékán részt vettek! A 2005-2009-es korosztályban nagyon ügyes gyerekeink vannak, akik közül néhányan már versenyen is megmutatták, hogy mire képesek.

- Méltán foglalkozunk sokat az utánpótlással, de természetesen felnőtt és masters versenyzőitek is vannak. Ők hogyan szerepeltek az elmúlt időben?
- A masters csapat célja a korábbi eredményes versenyzők összetartása és edzéslehetőség biztosítása azoknak, akik felnőttként szeretnének megismerkedni a judóval. Évente egy-két célversenyt tűzünk ki magunk elé, így ezeknek megfelelően tudunk felkészülni. További versenylehetőséget biztosítva más küzdősportokat is kipróbálunk alkalmanként. Legutóbb grappling (hibrid küzdősport, a stílust a hagyományos birkózás, a dzsúdzsucu, a szambó és más, speciális fogásokat alkalmazó küzdősportokból alakították ki) országos bajnokságon mérettük meg magunkat, ahol Rohodi Máriusz 73kg-ban ezüstérmet szerzett, míg Lelovics Gábor 100kg-ban 4. helyezést ért el. A törökbálinti kempo országos bajnokságon Lelovics Gábor 3. helyezést ért el a 95 kilósok között.

- Az egyik legnagyobb tehetség, Galambos Bernadett lassan visszatér hosszú sérülése után. Hol tart a rehabilitációban, mikor láthatjuk újra tatamin?
- Detti májusban elkezdte a könnyített edzéseket. Kis esély van arra, hogy ősszel versenyezzen, nem szeretnénk sürgetni a gyógyulási folyamatot. Mindenesetre az orvosok szerint a gyógyulása gyorsabb a vártnál.

- Csaknem hatvanan sportolnak nálatok, az újraalakulás óta nagy utat tett meg a szakosztály. Hogyan tovább?
- Szeretnénk tovább fejlődni szakmailag, létszámban és infrastruktúra terén is. A létszám folyamatos növekedése kellemes gonddal jár, hiszen kinőttük a jelenlegi termünket. Csaknem 60 fő tagdíjfizető sportolónk van, a továbbfejlődés lehetőségét egy nagyobb dojo (dódzsó) tudná biztosítani. A jövőbeni fejlődési elképzeléseink összhangban vannak a város által elvárt, olimpiai sportágat képviselők létszámának növelésével. A teremkapacitás kérdésének megoldásával reálisnak tartom a 100 fős, erős bázis megteremtését, egy meghatározó megyei judo iskola kialakulását.

- A nyárra terveztek-e tábort, bemutatókat, ősszel toborzókat, a sportágat bemutató rendezvényeket?
- Toborzókat nem tervezünk, mert egyrészt sokan jelentkeznek hozzánk így is, másrészt a jelenlegi teremkapacitás miatt nagyon nehezen tudnánk megoldani, ha egyszerre 20-25 gyerek jönne egyszerre judózni. Nyáron három táborban veszünk részt. Először hét versenyzőnk utazik Balatonra egy erőnléti táborba, majd augusztus elején a nagyobb gyerekeknek tartunk Tatán egy földharc tábort. Végül augusztus közepén egy hetet a szlovákiai Gútán töltünk nemzetközi táborban.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió