Deák Attila EB-bronzérmes

 
Bronzérmet nyert a horvátországi Veterán Judo Európa Bajnokságon a Dorogi Nehézatlétikai Club sportolója, Deák Attila, aki a 35­40 év közöttiek korosztályában indult a a versenyen, ahol a plusz 100 kg­os súlycsoportban 3. helyezést ért el. (2017.06.25)

Deák Attila bronzérmes

- Korábban a 2016­ban megrendezett Veterán Európa Bajnokságon Porec városában szintén 3. lettem, míg a tavalyi veterán világbajnokságon 5. helyet vívtam ki.

- Pályafutása alatt a korosztályos magyar bajnokságok állandó résztvevője, érmes helyezettje volt, az ifjúsági, junior és felnőtt korcsoportban is a válogatott keret tagja volt. A szép sorozatot veteránként is folytatja. Mi a titok?

­- Való igaz, hogy a veterán korcsoportot megelőzően is számos nemzetközi eredménnyel büszkélkedhetek. A kadet világkupán 2. helyezést értem el, míg az európai olimpiai reménységek versenyén 2. lettem. Gyerekkorom óta judózok, szinte a tatamin tanultam meg járni. Édesapám judóedzőként tanította meg a sportág csínját­bínját. Kezdetben az Esztergomi Spartacusban edzettünk, majd az 1990­es években a Leányvári SE szakosztályt megalapította Pfluger Antal és az édesapám, így azután ott edzettem, versenyeztem. 2015­ben sporttársam Péntek Zoltán létrehozott egy judo szakosztályt a Dorogi Nehézatlétikai Klub keretein belül, ahova leigazoltam, majd a dorogi egyesület történetének első magyar bajnoki győzelmét szereztem 2016­ban a veterán nyílt magyar bajnokságon. Eredményemet az idén sikerült megvédenem.

­- Kiknek köszönheti a versenyekre való felkészítést?

­- Pályafutásom során edzőim édesapám, Deák Attila, Pfluger Antal, Erdődi Miklós voltak. Jelenleg Péntek Zoltánnal
készülünk a megmérettetésekre a Dorogi Nehézatlétikai Club keretein belül.

Forrás: dorog.hu

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió