A Sport Legyen a Tied!

 
Második alkalommal járt megyeszékhelyünkön a „Sport Legyen a Tied! elnevezésű országos rendezvénysorozat a Földi Imre Sportcsarnokban. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága a Nemzeti Sportfejlesztés koncepció részeként 2015. januárjában indította el egyébként ezt a programot, amely a Magyar Diáksport Szövetség koordinálásával valósul meg. (2016.04.08.)

Apró nézők a rendezvényen

A programon a helyi egyesületek, és az országos szakszövetségek képviselői, egyesületi vezetői nyújtottak betekintést a diákoknak, miről is szól „nagyvonalakban” saját sportáguk. Nemcsak a látvány-csapatsportok, hanem az úgynevezett kiemelt sportágak is bemutatkoztak az eseményen.

A fiatalok így többek között püfölhették a ping-pong labdákat, gyakorolhatták a hétméterest a kézilabda kapu előtt, ügyeskedhettek a palánk alatt, de Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes cselgáncsozó is segített a tatamin a helyes technika elsajátításában a gyerekeknek.
Rajtuk kívül találkozhattak még Salánki Evelinnel, a pozsonyi U23-as Európai-bajnokságon harmadik helyet szerzett cselgáncsozóval, valamint Schmölcz Márk Xavérral, a nanjingi ifjúsági olimpia bronzérmes gerelyhajítójával.

A rendezvény megnyitóján Schmidt Csabával, Tatabánya polgármesterével, Bencsik János országgyűlési képviselővel, dr. Molnár Lászlóval, a Magyar Diáksport Szövetség szakmai igazgatójával, Vereckei Judittal, a Tatabányai Tankerület igazgatójával, Berczellyné Nagy Mariannával, a Tatabányai Szakképzési Centrum vezetőjével, illetve Tompa Andorral, a Komárom-Esztergom Megyei Diáksport Egyesület elnökével együtt vett részt Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott is.
A köszöntő beszédek után vívó bemutatató következett: Molnár Petra utánpótlás válogatott, és Kun Anna, felnőtt válogatott, korosztályos Európa-bajnok versenyző lépett a pástra. A Sport Legyen A Tied! program egyébként idén minden megyébe ellátogat, a tervek szerint húsz helyszínen, csaknem húsz sportággal több tízezer gyermeket mozgat meg.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió