Három Hernádi-ezüst

 
A hegyi gyorsasági autósok Európa Kupájában és a Közép-Európa Zónatrófea-sorozatban, valamint a szlalom Közép-Európa-bajnoki szériában is a második helyen zárt az összetett versenyben Hernádi László. (2015.10.27.)

A Tatai AC Mitsubishi Lancerrel versenyző autósa összességében elégedett az eredményekkel, amelyek közül az Európa Kupa-ezüstre lehet büszke leginkább.

„Anyagi szempontból az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nehezen indult a szezon, de a korábban számunkra kijelölt valamennyi futamon el tudtunk indulni, amiért külön köszönet feleségemnek és két kislányomnak, akik évek óta csapatunk tagjait alkotják. A többi csapattal ellentétben sajnos a mi anyagi korlátaink jóval szűkösebbek, mint a többi versenyzőé a különböző sorozatokban, ezért még nagyobb büszkeség elmondani, hogy idén is sikerült dobogós helyeket hozni. Különösen büszkék lehetünk a két Eb-futamon szerzett harmadik helyünkre” – értékelt Hernádi László, aki kiemelte: míg idén is voltak emlékezetes versenyek, számára mégis az a legfontosabb, hogy a ragyogó eredmények mellett a Lancerrel minden futamon karcmentesen sikerült célba érni. „Volt olyan verseny, amelyen legnagyobb riválisom úgy előzött meg, hogy a célba a feje tetején érkezett az autóval, de olyan futamon is jártunk idén, amelyen egy másik vetélytárs elszálló féktárcsája egy családi ház nappalijában ért földet. Kalandjaink voltak, de idén szerencsére sikerült az eredményességre koncentrálni, talán ennek is köszönhető a három összetett második hely, melyek közül természetesen az Európa Kupa-helyezésre lehetünk a legbüszkébben. Két sorozatban is úgy előzött meg bennünket a végső győztes, hogy ő több versenyen tudott elindulni, míg mi a szűkös anyagiak miatt több versenyt is kihagytunk idén. Sajnálom, hogy az Európa Kupa második helyért járó trófeát Portóban nem lesz módom átvenni, így a serleget egy osztrák versenyzőtársam hozza el nekem a Zónatrófea későbbi, zágrábi díjátadó rendezvényére.”

Hernádi László a következő évadban is rajthoz állna, és a hírek szerint most van arra lehetőség, hogy egy másik járművel próbáljon szerencsét 2016-ban.

„Számomra kiemelkedőek az általunk elért eredmények, annak fényében pedig még inkább, hogy a rivális csapatoknál sokszor „főállású” autóversenyzőket sikerült magunk mögé utasítanunk. Szeretnék jövőre is minél több sorozatban, minél több versenyen részt venni, hogy folytathassuk a hagyományt, és ott lehessünk az FIA év végi díjátadó ünnepségein” – fogalmazott Hernádi László.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió