Autómentes nap – díjtalan helyi utazással

 
Gyakran tapasztalhatjuk reggelenként, hogy az iskolák környékén nagy forgalmi dugók alakulnak ki, amikor a szülők autóval viszik a gyerkőcöket suliba. Régiós szolgáltatóként nem titkolt cél, hogy az egyéni közlekedésről a közösségi, autóbuszos közlekedésre vezesse át a legfiatalabb korosztályt. (2015.09.18.)

Az autómentes naphoz ilyen meggondolásból csatlakozik a két megyei volán jogutódjaként működő társaság.

A modernizálásnak része, hogy a szolgáltatás színvonalának növelésére is szükség van mindehhez. Így a KNYKK Zrt. egyrészt saját erőből, másrészt pedig központi forrásokat kutatva fejleszti az autóbuszos közlekedés feltételeit. Fiatalítja a járműparkot, környezetbarát motorral szerelt autóbuszokat közlekedtet, és a megállóhelyi tájékoztatásban az elektronikus eszközök veszik át a főszerepet.

Az autómentes napon mindenki, aki egyébként nem utazik autóbusszal, megtapasztalhatja, hogy egyszerűen, könnyen el lehet jutni úti céljához közösségi közlekedéssel. Szeptember 20-án vasárnap Tatabányán, 22-én, kedden pedig Tatán, Komáromban és Dunaújvárosban egész nap díjtalanul lehet majd igénybe venni a helyi autóbuszjáratokat. Az önkormányzatokkal közös akcióban tehát nem kell jegyet váltani felszálláskor.

A központi kampányhoz kapcsolódva az idén találó szlogen készült az autómentes napra, miszerint 35 perc a buszon, 30 oldal a kedvenc könyvedből. Ez a kényelmes közlekedésre és az utazás közbeni tartalmas időtöltés lehetőségére utal.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió