Tatán ünnepeltek az aikidósok

 
Méltóképpen rendezték meg a tatai székhelyű Aikido Alapítvány és egyben a Tatai Atlétikai Club aikido szakosztály fennállásának 20 éves évfordulóját. (2013.10.17.)

Méltóképpen rendezték meg a tatai székhelyű Aikido Alapítvány és egyben a Tatai Atlétikai Club aikido szakosztály fennállásának 20 éves évfordulóját. (2013.10.17.)

 

A már több mint 30 éves tatai aikido történetének újabb fontos mérföldkövét ünnepelték a TAC tornacsarnokában, melynek az aikido-szakosztály szokásos őszi nyílt napja adta a hátteret. A gyermekek edzése nyitotta meg a rendezvényt, majd következtek a felnőttek Elsner László 6. danos mester vezetésével.

Ismét sokan eljöttek az Aikido Alapítvány klubjaiból az ország több részéből és határainkon túlról is, de szép számmal jelentek meg civil érdeklődők is. A rendezvényen tiszteletét tette Lázár Ottó, a Tatai Atlétikai Club elnöke is.

Az edzések végén a szervezők aikidós emléktárgyakkal kedveskedtek a résztvevőknek. Ezután közös ebéd következett a TAC büfében. A nap végére a koronát a jubileumi, 70 szeletes meggyes-csokoládés-marcipános torta tette fel.

Elsner László 6. danos mester, a tatai és az országos aikido úttörő alakja örömmel gondolt vissza az elmúlt húsz év sikereire, valamint hogy Tata városát már Tokióban is ismerik, mint a magyarországi aikido egyik fontos helyszínét. A következő húsz év remélhetőleg legalább ilyen sikeres lesz. Továbbá reményét fejezte ki, hogy a jövőben mind szélesebb rétegekhez jut el az aikido és Ueshiba Morihei, az Alapító szellemisége, felfedezvén annak egyedülálló tanítását és nevelő értékeit minden korosztály számára, ahogy az történt már nem egy nyugat-európai országban.

Edzések időpontja az aikidósoknál, felnőtteknek: Tatai Atlétikai Club tornacsarnoka, hétfő-szerda-péntek 19:00-20:30. Gyermekeknek: Tatai Atlétikai Club (TAC) tornacsarnoka, szombat 09:30-11:00

Pécsváradi Andrea
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió