Nyílt aikidós nap Tatán

 
Sikerrel zárult az aikidósok október 8-ai nyílt napja. A rendezvényt a Tatai Honvéd Atlétikai Club tornacsarnokában tartották, amelyet nagy érdeklődés övezett. (2010.10.09.)

Sikerrel zárult az aikidósok október 8-ai nyílt napja. A rendezvényt a Tatai Honvéd Atlétikai Club tornacsarnokában tartották, amelyet nagy érdeklődés övezett. (2010.10.09.)

 

A következő városokból érkeztek résztvevők: Tata, Tatabánya, Budapest, Oroszlány, Veszprém, Komló, Rév-Komárom. A mintegy 80 fős edzőlétszámon kívül szép számmal jelentek meg „civil” látogatók is, néhányan a gyakorlatban kipróbálták a látottakat.

A program a gyermekek edzésével kezdődött, melyen a legkisebbek játékos formában sajátíthatják el a harcművészet alapjait. Utána a felnőttek tréningjén a kezdők és haladók együtt mélyülhettek el a gyakorlásban, mindenki saját szintjének megfelelően.

Érdekesség, hogy évről-évre nő a középkorú gyakorlók száma. Elsner László (5. dan Aikika), a rendezvény szervezője és vezetője szerint ez az aikido univerzális, minden korosztály számára való edzhetőségében rejlik. Japánban pl. az aikidóban az egyik legnagyobb az átlagéletkor. Magyarországon az idősebbek sokszor tévhitek miatt nem merik elkezdeni. Nemegyszer hallani 30-40 éves emberektől, hogy öregnek tartják magukat az aikido műveléséhez, pedig ez korántsem igaz. Szerencsére ez a tendencia szép lassan megváltozik, hiszen a gyerekek és fiatalok mellett egyre több családos, idősebb ember tűnik fel az edzéseken megértvén azt, hogy ez mind mentálisan, mind egészségügyileg jó befektetés a későbbi éveikre.

Az edzések után egy közös ebéd és késő délutánba nyúló beszélgetés zárta a napot a THAC büféjében.

Edzések helye és időpontja:

Tata: Tatai Honvéd Atlétikai Club (THAC) tornacsarnoka, hétfő-szerda-péntek 19.00-20.30. Gyermekedzések: szombat 09.30-11.00

Oroszlány: Eötvös Loránd Szakközép- és Szakiskola, Oroszlány, Asztalos u. 2. kedd-péntek 17.00-18.30.

Rév-Komárom: Eötvös Alapiskola, Május 1. út, kedd-csütörtök, 19.00-20.30.

Info: www.aikidoalapitvany.hu

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió